Sunday, January 31, 2010

Kisah Seram DiKolej



hai,selamat petang... tak banyak pulak entry aku minggu nieh kan.kalau minggu lepas kemain lagi lepas gian...yelah aku agak bz sekarang nieh kan.so,masa untuk berasmaradana bersama blog terpaksa di had kan.terpaksa fokus pada yang lebih penting dulu...so,petang nieh aku sebenarnya tak tahu nak update apa.idea kering kontang sebab penat mengadap kain dan mesin jahit jerk...tapi,atas permintaan mr akid,aku update gak lah sikit...

okay tadi masa aku buat blogwalking,tiba2 terbaca satu kisah seram seorang blogger nieh...bukan orang lain pun dia nieh.aku memang kenal dia nieh lama dah sejak sekolah lagi,dia member kepada adik aku ornick.dan skang sedang study kat UKM sana...dia cerita tentang pengalaman seram diganggu oleh makhluk halus semasa bermain badminton di waktu larut malam...so,berbalik kepada tejuk entry aku hari nieh,aku rasa korang dah tentu boleh agak aku nak wat entry apa kan...yup aku pun ada jugak pengalam seram semasa sekolah dulu,kat tempat kerja dan baru2 nieh juga kolej aku baru saja di landa WABAK HISTERIA.

sebenarnya nieh cerita minggu lepas...tapi aku malas nak cerita,di sebabkan idea nak update tengah tak ada,makanya aku pun buatlah entry pasal nieh...mulanya hari rabu malam,selepas perjumpaan student2 aspuri.semua balik kem dorm masing2 dalam jam 11lebih masa nieh keadaan masih normal tak ada sebarang tanda yang menyeramkan,sampai lah ke jam 12lebih...lampu dorm memang dah tutup pun semua budak2 DORM LILY (dorm aku) dah tidur kecuali aku.aku tidur agak lewat sikit coz sibuk dok baawah bantal bercakap kat hp =p lepas cakap2 aku pun tertidur tak sedar bila aku tidur entah.dan esoknya kecoh 1 kolej pasl 2,3orang histeria kat DORM MELATI.semua dorm aspuri kecoh pasal nieh,tapi dorm lily masih terpinga2 tak tau apa2.semua orang pelik,sebab dorm lily paling dekat dengan dorm melati tapi tak ada seorang pun budak2 dorm lily yang sedar pasl nieh.

dahsyat gak lah histeria malam tuh sebab dorang cakap,bunyi bising sampai DORM LAVENDER dan DORM RAFFLESIA (betul ke aku eje nieh?) boleh dengar...sedangkan dua dorm berkenaan letak jauh ditingkat 3.dan dorm lily berdepan denagn dorm melati tapi dipisahkan oleh surau...keadaan ini berterusan sampailah ke hari jumaat.ssemakin hari,semakin ramai y kena histeria last hari jumaat tu 8orang sekali kena histeris pagi tu.aku ingat just dorm aspuri je alami gangguan macam tu.tak sangka dorm aspura pun kena juga...tapi tak lah serius macam dorm aspuri.apa yang aku dengar,seorang student lelaki nampak ada "benda" atas loker die sedang bergelak ketawa dengan gembira.dan kadang2 "benda" tu menangis...sampai demamlah mamat tuh kena kacau.

tapi alhamdulillah...sekarang dah berkurangan,lepas ustaz baca2 sikit keadaan semakin stabil walaupun rasa takut tuh masih ada lagi.sejak tu,aku dah tak berani lagi nak pergi ke toilet di waktu tengah malam seorang diri (hostel) kat rumah still berani lagi lah.just kat hostel tu gerun la sikit...apa yang telah di beritahu,tempat ini (kolej) agak keras sikit dan menjadi perlabuhan dan tempat persinggahan bagi makhluk halus itu...apa2 pun aku harap aku dilindungi selalu dari gangguan tersebut.mereka juga mahkluk ALLAH cuma alam dan cara hidup mereka berlainan dengan kita.kalau kau tak kacau tempat" dia" maka dia juga tak akan kacau kau.so,kalau pergi ke tempat orang,beringat2 lah yerk...jangan tau nak seronok jerk.ini pengajaran sebab aku tengok budak2 dorm melati kemain bersuka ria sampai jam dah kol 1pagi pun masih ada lagi y bergelak ketawa tak ingat dunia......

nasib baik aku di tempatkan di dorm lily yang mana umatnya tak lah over seperti dorm2 lain tuh.kalau tak,susah gak aku nak hidup macam tuh...sana sini dok bising memekak menjerit bersuka2.dah korang bergelak2 tengah malam,tau2 jelah benda tu pun nak join sekaki dua juga.kau gelak,dia pun sekali gelak jugalah...hahhaha sharing is caring kan....... =p




Beautiful_Rose

Saturday, January 30, 2010

Special Untuk Korang2 Semua...

macam yang dijanjikan...ada rakaman untuk korang pasal kolej tempat study aku nieh.disebabkan kemalasan nak menaip semakin menebal,makanya korang layan video jelah yerk.kang aku taip panjang2 bukan korang baca pon kan tol tak? korang nieh bukan ley percaya sangat...just usha sekali imbas je kan.kalau datang blog aku pun just jadi silent reader jerk...bukan nak tinggalkan komen.penat jerk aku menaip panjang macam keretapi tau...tapi korang langsung tak tinggalkan komen,kecik hati i tau =p hahhaha geli ahh.....okay pape pun,layan video okay! amaran kemeterian kesihatan,silka abaikan suara sumbang perempuan yang sedang bercakap itu =p

VIDEO 1



video




VIDEO 2




video




okay 2 video cukup...tak yah letak banyak2 next entry aku letak lagi yerk,itu pun kalau rajin ler.sory la kualiti gambar kurang baik coz hp aku murahan jerk.tak ada duit nak beli mahal2 macam korang.tapi tak apalah janji boleh guna pakai dah cukup syukurlah...nak beli yang mahal tunggu aku jadi kaya raya dulu lah.kalau korang2 baik hati,boleh jugak belikan untuk aku 1,2 buah hp baru ke kan =p hahhaha okay itu keji yerk.okay aku nak rehat ler..mo blogwalking pulak... =p








Beautiful_Rose



Sunday, January 24, 2010

Pulang Ke Sangkar Kurungan

Assalamualaikum.....
untuk pengetahuan korang2 ketika entry ini ditaip,aku sedang on the way balik ke kolej.dan pada ketika ini juga aku berada di dalam kereta menaip entry menggunakan laptop ornick.bila memikirkan tentang kolej,serta merta lemah seluruh badan terasa macam baru saja aku duduk dirumah tak sampai 5minit sudah di paksa pulang ke kolej.level confident masih ditahap yang sama seperti 2hari lepas 5o% dan selebihnya berada di rumah.

pulang ke kolej dengan separuh hati bukanlah sesuatu yang baik untuk aku...tambahan memikirkan tentang jadual yang akan berjalan pada hari esok.mengadap masalah dan beban yang sama juga,orang2 yang sama.aku jemu...tak sampai 1 bulan aku disini,rasa jemu sudah mulai menular.ini benar2 membimbangkan aku sendiri.ketika di rumah tadi,aku masih lagi berlengah2 melepak dirumah,sedangkan awal2 lagi mak sudah ingatkan aku untuk pulang awal selepas zohor...tapi aku masih lagi berlengah beg tak kemas tudung tak iron.langsung tidak menampakkan yang keinginana untuk pulang ke kolej.

apabila keadaan ini berlaku,serta merta biokimia dalam badan akn berubah denagn mendadak! yup seperti yang sedang aku alami kini,simtop2 lemah badan pening kepala dan loya.itu menunjukkan yang aku langsung tidak bersedia untuk menghadapi hari2 esok....

aku : mak,kalau orang tak yah balik hari ni boleh tak?
mak : kenapa pula?
aku : tah la macam malas je nak balik
mak : sabarlah...teruskan perjuangan

aku diam....tak tahu nak kata apa lagi sebab aku tahu nak atau tidak,mak dan ayah akn tetap manghantar aku pulang.hurmm rasa tak best makin mencanak2 kini...aku sedang memikirkan apa aktiviti malam ini.tidur? yup itu adalah aktiviti yang terbaik untuk aku tidur dan melupakan segala yang berlaku pada hari ini...melupakan perasaan pada hari ini....okay,sampai sini saja entry aku petang ini.aku sudah mahu masuk ke kolej jumpa lagi next entry next week.....next week aku akan pulang lagi insyallah............





Beautiful_Rose

Sekali Sekala Terjaga Tengah Malam Bagus Untuk Muhasabah Diri



Assalamualaikum.....

selamat pagi kepada sesiapa yang masih lagi berjaga seperti aku...tadi beriya mengantuk menguap berkali2 mata kuyu tak mampu nak buka lagi.tapi sekarang,aku di depan pc untuk apa? nak update,masih tak puas lagi? hari nieh saja dah beberapa entry aku taip tapi masih tak puas.kenapa ye? fikiran kusut serabut macam sabut.sambil menaip entry,sambil sumbat headphone kt telinga dengar lagu cry ...dan akhirnya aku juga turut cry.....


damn! nangis2 tak habis2 nak nangis untuk apa? kau fikir sendiri,sakit sendiri sakit dihati sakit yang terlalu sakit.....sabar2 tarik nafas dalam2 pejam mata,lega.tenangkan fikiran tenangkan hati renungkan fikirkan jangan terlalu mudah menyerah.kau kuat kau tabah bukan sekali tapi dah berkali2 kau jatuh,namun kau tetap tabah untuk berdiri dan terus berlari.usah peduli yang di belakang kadang2 bersikap pentingkan diri itu juga perlu dan tak ada salahnya.ini masanya untuk kau belajar apa itu menghargai diri sendiri belajar apa itu jaga hati sendiri.kau nak harapkan orang jaga hati kau,hanya angan2 belaka.


sedih kecewa bila diri di pandang rendah kau dituduh sebagai seorang yang tak punya matlamat hidup seorang yang tak punya tujuan hidup.tak faham...kenapa mesti ada yang tak puas hati? susah senang kau bukan mereka tahu sakit perit kau bukan mereka yang tanggung.aku bagi peluang kau di sini untuk luahkan semua yang kau pendam.keluarkan semua yang tersimpan usah kau pedulikan kata2 sumbang itu biarkan saja mereka terus berkata2.kau sakit hatikan? aku faham...tapi sampai bila kau nak tangisi nasib diri? aku ada untuk kau dan akan tetap bersama kau.aku adalah engkau dan engkau adalah aku kita satu berkongsi jasad dan roh yang sama.kalau kau sakit,aku juga turut begitu.

kau ingat tak kisah seorang budak perempuan itu? budak perempuan yang menangis di tengah2 keramaian orang dimana dia hanya berseorangan tidak ada ayah dan mak menemani seperti teman2 nya yang lain? kau ingat tak masa tu di sekolah rendah itu diadakan program motivasi diri? masa itu umur budak perempuan itu 12tahun dan pada malam program motivasi itu,telah ada sesi muhasabah diri.dalam sesi itu lampu ditutup dan bergelap lah seluruh dewan senyap dan sunyi,hanya kedengaran suara seorang fasilitator yang sayup2 dan mendayu2menusuk hati sungguh! tika disentuh soal mak dan ayah,budak itu menangis.....dia rindukan mak dan ayahnya yang tercinta.

sehingga lampu dibuka,dia masih lagi menangis keseorangan di tengah2 dewan.sedangkan kawan2 nya yang lain sudah pergi mendapatkan ibu bapa masing2 yang sedang menanti diluar.dan dia masih duduk tersedu2 di tengah2 dewan keseorangan masih menanti dan berharap mak dan ayahnya datang memeluk tubuh kecil yang kurus itu.penantian demi penantian,kelibat mak dan ayah nya masih tidak kelihatan...lalu,datang seorang guru praktikal memujuknya... "jangan menangis sayang mungkin mak dan ayah ada urusan dan tidak dapat hadir malam ini" kata2 guru itu sekadar untuk menyedapkan hatinya tika itu...


di pandangnya keluar pintu,semua kawan2nya di peluk cium oleh ibu bapa masing2 dia tersentuh...manik jernih menitis lagi ke pipinya dia memeluk lutut dan menunduk kecewa...guru tadi masih lagi mengusap lembut bahu dan kepalanya yang bertudung rapi si kecil yang comel masih menangis.lalu guru tersebut berkata " menangislah kalau itu yang boleh buat kamu tenang.dan selalunya orang yang menangis pada hari ini,akan berjaya di satu masa nanti kamu seorang yang kuat dan tabah" dan kata2 itulah yang masih menjadi ingatan dan peganggan budak perempuan itu.sehingga kini,sudah bertahun berlalu tetap segar diingatannya kini.


kau masih ingatkan kisah itu? dia hanya seorang budak yang berumur 12tahun dia sering disakiti dia juga tidak punya ramai kawan dan dia juga sering dijauhi,tapi dia kuat entah berapa kali dia di kecewakan,dia tidak pernah putus asa.dia sendiri tahu akan kemampuanya,tapi dia masih tetap ingin mencuba.dan aku nak kau jadi kuat seperti dia tetap jalani hidup yang penuh kesakitan ini,biarpun satu masa nanti kau mungkin terpaksa berseorangan tanpa sesiapa disisi.....



Beautiful_Rose

Saturday, January 23, 2010

Homework Pertama


Minggu kedua...
minggu kedua barulah aku dapat jadual harian yang tetap.

ISNIN
4am : mandi + basuh kain
6:30am : solat subuh + bersiap

7am : sarapan pagi

8:30am : perhimpunan & senaman

9am : kelas

12:30tgh : rehat

2:30pm : kelas
5:30pm : kawad kaki

6:30pm : rehat
7:30 : makan malam


SELASA
4am : mandi + basuh kain

6.30 : solat subuh bersiap

7am : sarapan pagi

8:30am : perhimpunana ikut jabatan

9am : kelas

12:30tgh : rehat

2:30pm : kelas

5:30pm : kawad kaki

6:30pm : rehat

7:30 : makan malam


RABU

4am : mandi + basuh kain

6:30am : solat subuh

7am : sarapan pagi

8:30am : senam robik

9:am : kelas

12:30tgh : rehat

2:30pm :kelas

5pm : habis kelas

5:30pm : kawad kaki

6:30pm : rehat

7:30pm : makan malam


KHAMIS

4am : amndi + basuh kain

6:30am : solat subuh

7am : sarapan pagi

8:30am : perhimpunan & senaman pagi

9:am : kelas
12:30tgh : rehat

2:30pm : kelas

5:30pm : kawad kaki

6:30pm : makan malam

8pm : baca yasin ramai2


JUMAAT

4am : mandi : basuh baju

6:30am : solat subuh

7am : sarapan pagi

8:30am : baca yasin ramai2

9am : kelas

12:00tgh : rehat

2:30pm : kelas

5:30pm : kawad kaki

7:30pm : makan malam



kat atas nieh just jadual harian aku yang dah diringkaskan...kalau korang perasan,setiap petang aku ada latihan kawad kaki jam 5:30ptg sampai 6:30ptg.sebenarnya kawad kaki just perlu di buat seminggu sekali je,just hari rabu jam 5:30ptg sampai 6:30ptg.tapi di sebabkan aku dengan rela hati telah menyertai latihan jurulatih kawad kaki,makanya latihan kawad kaki aku perlu di lakukan setiap hari isnin sampai jumaat selama 1jam.latihan kawad kaki ala2 askar wataniah...bukan sebarangan tapi akan di tauliahkan selepas tamat latihan juga di beri sijil pengesahkan tamat latihan.persoalan? ye aku tau mesti ada yang tertanya mengapa aku join latihan ini sedangkan aku bukan la seorang yang sihat walafiat...seperti mana yang korang2 semua tahu latihan askar wataniah agak berat dari segi latihan fizikal.aku sudah pun maklumkan hal ini awal2 kepada encik Rosman...dan aku di beri pelepasan dari latihan yang berat.just aku perlu maintainkan larian berkumpulan saja.hopenya aku tak semputlah nanti...

dan...latihan aku akan bermula lusa ini hari isnin 25 jan 2010.huhuuh awalkan...sebab bulan febuari akan ada konvo untuk student yang dah tamat belajar kat shah alam,so jurulatih kawad semua terlibat.huhuuhuh makin bz la aku nampaknya dengan asiggment yang PP bagi aku masih tak buat lagi.nak fikir pasal projek inovasi lagi pening2...bulan febuari nieh start la wat projek inovasi tuh.group aku dapat tugasan mereka fesyen baju berkonsepkan gula2.hari pertama kelas...kerja yang aku kena buat adalah mewarna dan melakar corak pada baju.aku memang lemah bab mewarna nieh coz biasanya masa di sekolah aku hanya menggunakan paint.tapi bila nak guna pensel warna,aku memang kondem gila...so,korang boleh tengok 8hasil lakaran aku nieh seketul macam budak tadika.aku tak pro macam si kosong dan mr akid pun...kalau dorg tengok nieh mesti gelak besar malu aku ohh...






nampak tak 8 hasil lakaran aku tuh...haiiyoo malu gilak ohh.kepada korang2 yang pro dalam bidang seni,sila jangan gelak kesian kat aku nieh.aku dah lama gila tak melukis lama gila tak mewarna sampai kerja yang aku buat pun entah hapa2 wat malu student seni jerk.kalau cikgu Rohanna tengok nieh,mesti dia tak ngaku aku ex student dia kan =p huhuhu malu2 rasa mo sorok muka dalam beg!

1.dress hijau
2.baju mengandung
3.kebaya
4.kot dan seluar slack (terdelete tanpa sengaja)
5.jubah
6.pakaian pasukan sorak
7.vass
8.baju kurung moden


pasal projek inovasi,group aku dapat tugasan membuat baju berkonsepkan gula2.lepas bincang,kami semua cuba buat lakaran setiap seorang dan kemudian akan di pilih hasil yang terbaik untuk di hantar kepada PP.bahan asas adalah gula2 dan corak lakaran kami semua memilih warna pelangi.group aku plan nak buat dress labuh,so kat bawah nieh adalah hasil lakaran aku...sudah siap kami pilih yang terbaik dan hanya dua saja lakaran yang dipilih dari 6lakaran.dan salah satunya mereka memilih dress lakaran aku untuk di hantar pada PP.




gilak pening aku fikir design nieh dan pada masa yang sama aku perlu buat sulam mesin tambah lagi nak wat 8lakaran memang pening weng2 saja kepala aku setiap hari.siang malam asyik fikir lakaran saja.dan akhirnya siap juga lakran aku ini...dan hasilnya adalah seperti yang korang2 tengok nieh.hahahah maaf lah dress y agak seksi bertali di sebelah bahu.bahagian dada ada 3 kuntum bunga rose yang di bentuk dari pada 7warna gula2 mengikut motif warna pelangi.berpotongan mengikut bentuk badan seperti duyung dan belahan di bahagia hadapan dan kain bahagia belakang di leretkan hingga ke lantai.dan aku dapt bayangkan rupa dress ini setelah siap mesti menarik dan unik sekali 7 warna gula2 dicantumkan untuk menjadi sehelai dress! dan pagi rabu tu, kami sepakat nak hantar pada PP...

tapi agak kecewa kerana design aku di reject! menurut kata PP,kami baru dilevel 2 maka masih belum mampu membuat baju seperti ini.hanya level 3 saja mampu membuat dress seperti ini.dan dress seperti ini memakan masa yang sangat lama untuk siap.sedangkan pertandingan itu akan berlangsung pada bulan june nanti! maka,PP mencadangkan kami meringkaskan rekaan ini kepada dress pendek paras lutut dan mengurangkan penggunaan warna dalam lakaran untuk mengelakan beban kepada kami semasa kerja mencantmkan gula2 dilakukan.maka,aku terpaksa membuat lakaran yang baru seperti di bawah...




dress pendek berlengan suku dan hanya mempunyai 2 warna unggu dan kuning.aku sudah bluran...idea tak ada tika itu dan masa juga suntuk kerana esoknya perlu dihantar kepada PP untuk dinilai.makanya,hasil rekaan aku adalah seperti ini bagaikan hidup segan,mati tak mahu...dah sah2 lakaran aku tidak di terima.tapi tak mengapa,ahli aku yang lain juga mempunyai lakaran yang lebih menarik,sekurang2 nya masih ada backup untuk kami menjalankan projek tersebut.so,kesimpulan yang tersimpul adalah,nak reka fesyen nieh bukan senang ye...nak kena fikir bajet bahan yang di gunakan saiz dan perincian ,juga paling penting kemampuan untuk menghasilkannya.jika dress pelangi dipilih,sudah tentulah ahli kami tidak mampu melakukannya.seperti kata Puan ina, "dress pelangi cantik dan unik,tapi saya takut kamu semua tak mampu menghasilkannya" memang benar kami tidak memikirkan hal itu...kami hanya memikirkan sesuatu yang menarik dan unik saja tapi tak terlintas untuk fikir bagai mana cara untuk menghasilkannya...

PP : Pegawai Penilai








Beautiful_Rose

Minggu Pertama Dikolej




Hai... (nada lemah)
sorry lah aku kurang semangat sebenarnya nak menaip hari nieh,tapi aku tetap cuba gigihkan diri untuk terus menaip juga walupaun sebenarnya hati terasa macam tak best jerk.okaylah macam yang aku janjikan hari tu,nak update pasal kolej.untuk minggu pertama macam biasalah minggu orietasi yang mana kononnya nak membiasakan diri student dengan kolej dan kawan2 baru.dan tak kurang juga ada yang mencari pasangan baru juga menambah koleksi pasangan bermadu.okay itu memang keadaan sebenarnya yang aku perhatikan agak menjengkelkan dan merimaskan.tapi tetap senyum pasrah...


buat group pembentangan,persembahan,macam2 lagi lah seperti yang korang sedia maklum...sorylah aku rasa macam malas nak taip panjang2 mood sedang down sekarang...aku ringkaskan saja cukup korang faham tak faham,lain kali tanya aku nanti aku jawab seboleh yang mungkin.owg sebenarnya aku ada letak gambar logo group aku,tapi tah kenapa problem pic tuh terdelete so,aku malas nak upload lagi.orientasi sampai hri jumaat saja...sebenarnya sampai hari sabtu,tapi terpaksa di pendekkan masa sebab hari sabtu ada bengkel usahawan peruncitan.minggu tu aku tak balik sebab aku join bengkel tu nak rebut peluang dan ilmu,mana tau berguna untuk masa akan datang.dah hasilnya memang terbaik bagi aku,banyak pekara yang aku tidak tahu sudah jadi tahu.trimass pada penceramah jemputan.

hari ahad cuti...hanya berehat dan mencuci baju yang menimbun tak basuh...aku bangun jam 6am terus pergi mandi solat.dan jam 1pm aku outing dengan member2 dorm just jalan2 ke tempat2 dekat saja...kami ke BUKIT MALAWATI...tak jauh pun dekat saja.ada muzium,tempat bersejarah nieh dan juga ada taman ikan,burung...owh,kawan2 korang pun ada juga.kat bawah nieh layan pic sajalah yerk...



hahha nieh kawan2 korangkan..sila2 ngaku yerk =p


mereka sedang bertegur sapa




cantiknya duduk......


sopan gitu kan =p


taman ikan....tak tahu ikan apa tah




ini adalah belut


sejenis ayam


burung merak


okay cukup itu saja gambar2 kat bukit malawati..sebenarnya nak snap banyak gamabar.tapi hp aku gambarnya kurang best lorh...mr sam aku tak bawa,so guna hp pic agak kurang cantik.sebenarnya ada lagi tempat yang aku belum pergi tak ada masa lagi.nanti ada masa free aku nak perkit ke kampung kelip2 untuk tengok kelip-kelip yang cantik2 tuh...bukit cerakah pun aku nak g juga tapi tak tahu bila masa free.tengok la nanti setel semua aku nak g jugak.pada korang2 yang dok kat kuala selangor tuh,sudi2 la datang lawat aku kat sini.kesian ohh kat aku hidup terkurung kat sini tau.yang bukan dok kat kuala selangor juga tetap di alu2 kan untuk datang melawat aku kat sini.... =) okay lah mo rehat jap.nanti aku update lagi =)



Beautiful_Rose

Monday, January 11, 2010

PESANAN TERAKHIR,KORANG2 MESTI BACA INI!





jabat tanganku,
mungkin untuk yang terakhir kali
Kita berbincang tentang memori di masa itu
Peluk tubuhku usapkan juga air mataku
Kita terharu seakan tiada bertemu lagi


Bersenang-senanglah
Karna hari ini yang akan kita rindukan
Di hari nanti sebuah kisah klasik untuk masa depan
Bersenang-senanglah
Karna waktu ini yang akan kita banggakan di hari tua


Sampai jumpa kawanku
Semoga kita selalu
Menjadi sebuah kisah klasik untuk masa depan
Sampai jumpa kawanku
Semoga kita selalu
Menjadi sebuah kisah klasik untuk masa depan


Bersenang-senanglah
Karna hari ini yang akan kita rindukan
Di hari nanti…
Mungkin diriku masih ingin bersama kalian

Mungkin jiwaku masih haus sanjungan kalian


lirik lagu : sebuah kisah klasik
artis : sheila on 7






salam...

hahah entry khas untuk semua blogger yerk...tapi kalau korang2 bukan blogger,nak baca pun tak salah gak.sebab aku pun akan selitkan pesanan ini buat korang juga nanti.hari ini mybe last aku update blog dan esok aku akan berangkat pergi tinggalkan tanjung malim nieh.dan aku tak pasti kat sana ada kemudahan internet atau tak,maka kalau tak ada mybe aku akan jarang mengupdate blog serta mengonline facebook.tapi tak mengapa,kita masih bole lagi berkomunikasi melalu hp kan...



::PESANAN BUAT ZILA DAN DAYAH::

Baca ini baik2 korang jaga diri baik2 kerja rajin2 tau jangan asek gado2 nanti pening lak kepala staff baru tuh.nak tido malam,kunci jam nanti lajak tido susah tak bangun korang tak ada sapa nak kejutkan lagi dah.lipas2 kat hostel tu tolong la bunuh kalau nampak sebab korang tau kan aku geli...geli...geli...dengan lipas.dayah,ko kalau nak kuar masuk klinik jangan lupa kunci pintu nanti zila marah aku tak tau.zila,jangan gado2 dengan dayah ehh kawan baik2 nanti aku siku korang kalau wat hal =p owh kepada kau staff baru,maaf aku tak sempat nak berkenalan dengan kau hari tu aku kejar masa.maaf nanti kalau aku senang aku datang lawat korang kat sana yerk kita lepak gerai burger abang tu lagi tau.lagi satu pekara penting,aku nak bagitahu nieh,korang jangan buli staff baru...kesian dia tau.hehehe kirim salam kat semua yerk terutama pada mamat BP lab tu cakap kat dia jangan lambat bagi result urine patients nanti korang gak yang penat nak jawab.





::PESANAN BUAT BLOGGER::

kepada semua blogger yang aku kenal atau tidak yang pernah jumpa atau tidak terima kasih kerana sudi link kesini terima kasih gak sudi tinggalkan komen walaupun aku tau entry aku lebih banyak mengarut dari yang berfaedah.kalau nak entry yang banyak faedah,korang boleh masuk ke link ini.ni link baru aku teratak kedamaian biru dan masih lagi dalam usaha mengupdate.trimass banyak2 kat korang2 sebab sudi gak jadi kawan aku walaupun kadang2 aku agak weng2 sikit kan.hahah weng2 itu perlu kadang2...

maafkan kalau selama aku ada tersalah kata dalam membuat entry2 dalam blog ini.kot2 ada yang terasa hati terkecik hati harap maafkan la aku.yelah aku tau kadang2 kata2 dalam entry aku nieh tak ada nak tapis2 semua cakap lepas je kan betul tak? haa kepada kau yang baca ini,aku memang tujukan kat kau lah sebab aku rasa just kau je paham kan maksud aku.tapi walau apa pun aku tak akan tutup blog ini.blog ini akan terus hidup..tapi mungkin dah tak seaktif seperti dulu lagi.aku banyak komitmen lepas ini.apa2 pun harap korang2 yang jatuh sila bangun yang terluka sila rawat yang bersedih sila rasa gembira..kerana kita semua berhak untuk merasa apa itu BAHAGIA....senyumlah! aku juga sedang tersenyum disini....... =)




note: kepada yang berminat nak join kelana beast rovers boleh la email kepada aku,sms, atau call sebelum bulan depan.terbuka kepada semua yang berumur 18tahun keatas sahaja harap maklum....



no hp - 013-4245342 ( azie / rose )















Beautiful_rose



Sunday, January 10, 2010

Ah Fatt Oh Ah Fatt...Sekali Kau Melangkah Tiga Kali Aku Berlari

note: entry ini sepatutnya aku buat semalam...tapi disebabkan ada banyak entry yang pending2,maka aku post kan entry semalam untuk hari ini.





semalam...aku jumpa seorang makhluk yang kononnya digelar ah fatt si comel,itu kata beliau.aku teringin gak nak tengok kecomelan ah fatt,adakah dia benar2 comel seperti yang sering di khabarkannya didalam blog? maka pertemuan itu diatur dan bertempat di KLCC dekat dengan tempat kerja beliau.

sumpah aku kata,aku memang tak pernah jumpa dia pun sebelum ini...melihat gambar didalam blog apatah lagi sebab ah fatt memang tak letak gambar sebenar dalam blog.just gambar si kacak stephen chow pujaan hati aku saja yang diletakkan nya dan membuatkan aku teruja.hahahah gila...

sebaik sampai,aku terus sms ah fatt da bertanyakan lokasi pertemuan,tak lama lepas tu dia call...aku gilak terkejut badak suara dia garang wehh......takut aku dah ketar lutut rasa nak sorok muka dalam beg masa itu.nasib aku bawa member masa tu.owh lupa nak bagitau,mr akid yang temankan aku masa tu.hahah aku memang gila gugup kalau firts time jumpa orang yang tak dikenali.lagi pulak aku seorang pemalu yang amat...serius okay aku memang seorang pemalu sila percaya ini =p tambah malu lagi,ah fatt kan memang dikenali ramai sebagai blogger tegar dan ini membuatkan aku terasa rendah diri di sisi beliau..hahha memang aku rendah pon kan.

okay,pandang pertama aku masa jumpa dia...owh! tingginya mamat nieh aku fikir selama ini mr akid kot manusia paling tinggi yang pernah aku kenal.tapi tak sangka ah fatt berjaya mengatasi ketinggian mr akid.sungguh aku mendongak bila nak pandang dia tinggi betul ko nieh yerk ah fatt.dia berjalan tak la laju aku rasa biasa saja tapi disebabkan dia tinggi,dah tentu la langkahnya besar.maka selangkah ah fatt bersamaan dengan 3kali langkah aku...see betapa rendahnya diri aku bila berdiri disisi ah fatt.haaiiyoo...kalau aku pakai high heel 5inci pon rasanya belum cukup untuk mengatasi ketinggian ah fatt.ah fatt,ko ada petua tak nak jadi tinggi macam tu? bagi kat aku,aku pon nak jadi tinggi gak macam kau =p







Beautiful_rose



Hari Terakhir...SELAMAT TINGGAL SLIM RIVER...

06.01.2010

hari terakhir...lepas kerja aku terus balik rumah dan malam ini aku tidak lagi memanjat katil 2tingkat itu lagi.masa aku menaip entry ini,aku tengah dengar lagu kisah klasik - SO7 hahaha sungguh aku benci tengok gambar2 nie rasa sayu pulak.aku tau,korang tengah tengok gambar ini jugak kan.kita gelak kite senyum dalam gambar ni kan tak sedih pun kan.aku pergi kejap je cuti nanti aku datang lawat korang jadi pesakit kat klinik tu nanti aku nak minta MC korang bagi kan...kan...kan...kalau aku habis stdy nanti,kalau ada kosong,aku nak masuk sana balik! hahahahah =p okay2 aku melalut.korang pergi buat kerja sana patients tengah tunggu tu jangan asyik baca blog nanti zaki potong gaji =p

















































p/s: zila trimass bg present nieh sweet sgt tau =)




Beautiful_rose

Saturday, January 9, 2010

Kem Akhir Tahun Lata Kinjang 2009 (6)



hari ke-4 (khamis)

last kem

aktiviti : pemeriksaan pagi - layout - istiadat pagi - bersurai



1.group 4 siap sedia


2.group 5


3.sedang lapor diri pada pemeriksa


4.memeriksa kekemasan pakaian


5.penguji sedang mencatat markah




6.group mat kilau






7.group 5


8.pokok buluh


9.keladi liar


10.paku pakis


11.sungai


12.siapakah???
hahhaha okay ini encik kucak harap maklum...untuk maklumat lanjut tentang beliau,boleh semak disini =p


owh,kepada sesiapa yang berminat nak join KELANA BEAST ROVERS,boleh bagitau saja pada aku atau call atau sms atau email pada aku.sebelum hujung bulan ini,sebab bulan depan mesyuarat agong akan diadakan.so,kalau berminat boleh bagitau pada aku terus.penyertaan terbuka kepada semua yang berumur 18tahun keatas sahaja harap maklum.



no hp : 013-4245341 (azie / rose)

beast rovers site : http://beastrovers.multiply.com



okay habis cerita pasal kem...penat aku nak taip lagi da.lepas nieh aku akan wat entry pasal majlis perpisahan aku kat tempat kerja lama.huhuh aku malas lak nak tido malam nieh,tak sedar tinggal 1 hari saja lagi aku kat sini? lepas ni selamat tinggal tanjung malim.......





Beautiful_rose