Friday, November 26, 2010

Rombongan Aneh Ke Kelantan

.
Hai...ingat lagi tak aku pernah mention kat sini pasal holiday ke kelantan? ini entrynya sudah berkulat pun baru nak update...patutnya rombongan ni just untuk scout daerah negeri perak jerk.tapi ramai yang tak join so,bos pun ajaklah beberapa orang kampung untuk penuhkan tempat duduk.so,budak2 scout just kami ber-5 ni jelah...bertolak dari sungkai jam 11malam hari jumaat,3hari 2 malam ahad pagi baru bertolak dari kelantan ke perak.macam biasa aku malas nak taip,so layan gambar jelah yerk,tulis panjang2 pon bukan korang baca ye tak?
.
.
TEMPAT : NEGERI KELANTAN
SUMBER GAMBAR : KAMERA AKU DAN KUCAK
.
.
.
.
menginap di chalet pantai cahaya bulan...
kat atas ni adalah makanan yang kami makan masa kat tepi
pantai.harga satu pinggan ni rm25...huhuhu pengsan aku bajet
tak sampai rm20 pon.
.
ada orang jual layang2 kat tepi pantai...warna warni cantik kan.
owh,ada cerita baru pasal layang2 tapi nanti aku update lain
itu cerita lain maa.....
.
macam biasa...aku hanya menjadi juru gambar kepada 2orang couple ini...
di mana ada aku,di situ ada mereka...ye aku tau aku tak ada DSLR jadi
gambar dari mr sam pun tak lah cantik mana...
.
pemandang tepi pantai waktu petang...time ni baru je lepas hujan
.
gambar dari DSLR kucak....
.

.

.

hari ahad...ke pasar siti khadijah
hahah bos memang sportinglah dan gila2
.

gambar lagik...
.
owh...inilah lady gaga yang di gempar gempurkan oleh geng kami...
macam mana dapat nama lady gaga? adalah cerita di sebalik =p
.
sedang menanti dengan penuh sabar di hadapan mall...
10minit pertama yang paling best bila masuk mall yang nak beroperasi pagi itu
kami buat kerja gila dalam mall ini...
.

pasar siti khadijah...ada jual pin tudung rose dengan harga yang
fantastik bombastik! aku borong secara banyak pin tudung tersebut
gila weyh....warna warni semua bunga rose okay =p
.
banyak betul kucing yang di jumpai sepanjang perjalanan
hahhaha bos paksa kucing bergambar.
.

walaupun comot,tapi tah kenapa aku suka betul
dengan pic ini... =)
.
kucing ini bertuan...sangat peramah.fstime jumpa dah boleh ajak main
tangkap2 tangan dan manja...geram betul aku dengan kucing ini comel aku picit2 beliau tika ini...tuan punya kucing jual keropok dan ada
kilang dekat
dengan rumahnya...
.

bergambar di sungai perak...masa ni dah nak balik dah.
.
last pic...bergambar dengan artis kucak! =p
hahaha ada kejadian pasal artis di sini...owh,adi putra tersangatlah hensem
tika itu.tapi why ha,u nampak kurus sangat???
okay abaikan....... =p
.
.
trimass...bos sebab banyak support kami makan,minum,tempat tinggal
dan tambang.lain kali ajaklah lagi yerk...hikhikhik =p
.
.
.
.
.
.
Beautiful_Rose
.
.

13 comments:

  1. dah puas jalan2 makan angin..hilang sikit keresahan hati ye dak..hehe.
    Teman pon senang hati gak..:)

    ReplyDelete
  2. apasal ko sangat aktif ngan pengakap eh? ko kerja kat HQ dia ke? hohoho....

    psstt.. pntai cahaya bulan tu kat area umah kak ipar aku.. t mai kuching, contact aku.. t aku bawak jalan2.. hehehe

    ReplyDelete
  3. wah...ko org perak ek...
    apsal laa aku xtau...

    kita senegeri laaa kome ooii...

    ReplyDelete
  4. ohlala~

    kucing?


    dslr kah?


    muahaha...


    tido lah!

    ReplyDelete
  5. wa...cam best jek//


    cian kucen kna tarik tinge..

    ReplyDelete
  6. kelantan memang best
    makan murah2
    makwe pun banyak molek2
    keh keh

    ReplyDelete
  7. rm25 1 pinggan?
    apa nama menu tu?
    mahal betulll

    bestnye jenjalan.. hehe

    ReplyDelete
  8. hii
    cempaka datang
    add cempaka juga yaa

    ReplyDelete
  9. hii cempaka datang lagi...
    banyak ke berbelanja di sana

    ReplyDelete
  10. kucing. tiba2 bcakaran kt bwh. keke

    ReplyDelete
  11. BISKUT :
    yup jalan2 tenangkan fikiran mmg best...

    AMNI :
    aku mmg gila dengan pengakap sejak skola lagik.mmg dah jatuh cinta habis.aku bukan HQ pengakap just ahli bawahan jerk.... =p

    okeh nanti kalo aku nak g kuhcing aku roger ko eh =)

    WHITE ROSE :
    owh yeke satu negeri...idak le jauh kite... =p

    NAJ HEBAT :
    tido

    tido

    tido

    MIER@MERR :
    heheh mmg best!

    ReplyDelete
  12. MISS :
    jangan jeles...jom lah join sekaki dua =p

    DEUS X MACHINA :
    usha awek je ko yerk........

    PUTEI :
    yup mmg mahal gila kan...tak tau apa nama menu tp mcm makanan rojak kot.

    CEMPAKA R.MINTA :
    hai cempaka....
    tak la byk shoping bayak cuci mata jerk =p

    MACY :
    kucing nak cakar macy =p hikhikhik

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah