Tuesday, March 30, 2010

Kombinasi Si Mulut Tempayan - Si Lalat Hijau - Cik IriHati
Ini entry meluahkan ketidakpuasan yang berkati2 sila sediakan penimbang untuk sukatan yang lebih tepat.Masih tak habis2 lagi sana sini asyik nak gaduh menjajar cerita fitnah yang terang terangan dusta belaka.


si mulut tempayan kau memang tak boleh di percayai,kau pun turut sama terlibat dalam konspirasi itu tapi kau cerita lain pada orang.orang lain kata ABC tapi kau pula memandai2 kata ABCD.aku tau kau memang bijak tapi adakalanya terserlah juga kebodohan tu.sayang sekali kau tidak pandai menggunakan akal secara bijak.ada kalanya aku ketawa lucu secara senyap memang tidak matang.entah bagaimana kau mahu bawak diri kau bila bertemu dunia nyata nantikan.silap2 kau tersadung bergolek masuk longkang masa tu barulah kau nak terfikir yang dunia ini tak selalunya indah kan?


Si lalat hijau kau ni memang comel lah kan.jawatan orang senang2 kau lucutkan tanpa kau kire perasaan orang.pendapat orang lain kau bangkang secara menggila lagak seperti gila kuasa.bila di beri tugas pada kau,senang2 saja kau tunding jari pada orang lain.kau lepas tangan tidak mahu pikul tanggungjawab tapi kau mengarah orang bagaikan kau ini seorang raja berkuasa mutlak.paling menjengkelkan lagi bila kau ini tidak tahu cara nak menghormati orang yang lebih tua dari kau.kau kutuk teman sendiri sedangkan kau tak sedar diri yang kau lebih teruk lagi dari teman yang kau kritik.kau asyik nak menang kan cakap kau saja,siaplah kau lepas ini.mahu tengok aku jadi naga? tunggu saja masanya tahu la kau merasa.


Cik irihati kau memang tak pernah insaf kan,aku sangka kau dah taubat dah dapat hidayah tapi rupanya lagi teruk pula jadinya.kadang kala aku merasakan kau ini punya masalah mental agaknya.kenapa ya sanggup kau fitnah saudara sendiri sampai begitu sekali? bukan saja fitnah kau sebarkan,malahan kau jaja cerita dalaman keluarga.kau sedar tak,itu saudara seketurunan dengan kau? kau memang tidak tahu malukan sudah la tidak tahu mengenang budi,lagi teruk lagi,kau pijak2 orang yang tabur budi pada kau.tidak ubah seperti melepaskan anjing yang tersepit.orang dah bagi pertolongan,kau gigit tangan dia pula.

wahai si mulut tempayan,si lalat hijau,cik irihati kau nampak tak kaktus kat atas ni? kau tahu apa yang aku fikir tentang kaktus tu,durinya tajam tapi mulut2 kau bertiga lagi tajam kan.kalaulah aku tak fikir tentang keperikemanusiaan,sudah lama kaktus itu masuk dalam mulut kau2 bertiga.mulut kau2 bertiga ni busuklah macam bangkai sesedap hati kau nak aniaya teman sendiri yang banyak tabur budi pada kau.diam aku bukan bermakna aku membutakan mata memekakkan telinga begitu.hei,aku ini seorang manusia okay,kau pernah tengok gunung berapi? berapa lama dia pendam dan berdiam diri,tiba masanya meletus memuntahkan larva yang panas.kau nak merasa begitukah? silakan aku tak marah...tapi lagi sekali aku dengar macam2 aduan dari teman2 lain,siap kau aku bagi sedas dua aku kisah apa?!Beautiful_Rose

2 comments:

  1. banyaknya gangguan yg menghantui hidup kamu!

    ReplyDelete
  2. pergghh sabor2 .... ..
    ..tenang2 tgk langis tutup mata rasakan hembusan udara yang singgah .... : )

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah