Tuesday, December 20, 2011

Si Bulat



Adakah anda rasa down?

life terasa macam tak best?

rasa nak tidur sepanjang hari?

kusut masai dan tak terurus?


jawapannya,mari belajar memasak dan membuat kuih.ini jenis terapi paling mudah dan paling murah.jangan ditanya kenapa donut aku berwarna sedikit gelap.ini kes sebab terleka sekejap lalu menukar warna donut yang sepatutnya kuning keemasan kepada kuning kecoklatan.walau bagaimanapun,rasanya tetap bolehlah tahan dan masih lagi bertaraf kepujian bagi mak-mak mertua yang mahu mencari calon yang agak pandailah sikit-sikit nak memasak.ini jaminan,anak makcik pasti tidak akan kebulur jika berkahwin dengan saya nanti =p

memakan donut tanpa gula boleh dikira agak sihat kurang manis tapi tetap enak jika di cicah bersama sambal sardin yang agak pedas.pasti terkenang-kenang sepanjang zaman (ini jenis penipuan yang tidak boleh dipercayai) tapi,aku kisah apa,janji perut kenyang hati pun senang.lupakan segala resah yang menjadi beban,metafora tak agakkan...  =p









Beautiful_Rose

9 comments:

  1. oh..sngt setuju..

    donut kosong ni makan dgn sambal..lagi sedap dari yg gula.. :)

    ala..mcm burger malaysia yg dalamnya letak sambal.. :)

    ReplyDelete
  2. aku langsung tak pandai buat donut...
    makan leh lah...

    ReplyDelete
  3. ni 1st try buat donut ke? meh blaja ngan sy care buat donut mcm big apple..ape2 pun lebih baik mencube dari tau nak merasa je kan3?

    ReplyDelete
  4. woi woi,kuih tahap syahdu macam ni pon boleh buat iklan ke?hahah

    ReplyDelete
  5. NABILAH :
    yup betul tu...suke lagi kalau intinya pedas2 sikit dari yang manis =)

    ASRUL ILHAM SANY :
    hahah jom makn sekali jom =p

    EITA :
    aku pon tak pandai....just baru belajar buat.ni pon cari resipi kt blog2 jugak nieh =)

    AINOL AKASYAH :
    wah....donut selembut dan gebu mcm big apple tu dah kire taraf master chef tuh....teringin nak buat y mcm tu tapi tak pandai lagi =)

    ALEEN AIDEN :
    hahaha saje nak tarik perhatian mak mertue.kurang2 mak mertue faham aku ade usehe utk ambik hati die....ye dak? =p kikiki

    ReplyDelete
  6. nyum..nyum..mkn panas2 sodap ni~ ^^

    ReplyDelete
  7. lama tak makan donat buatan sendiri. tsk tsk

    ReplyDelete
  8. wah..dah boley kawen ni ..pandai ko wat donut ...walaupun rupa macam scary sikit tapi serius namapk menyelerakan pada aku ... :))) beb aku ade wat FB baru approve la yew :PPP

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah