Sunday, November 29, 2009

6 Orang Terkorban Hari Ini

Salam.....

semalam aku citer pasal kerja dan hari nieh pun aku nak citer pasal kerja jugak...haiiyoo jangan tanya lah kan aku dah cakap semalam cuti aku just sehari semalam jerk (jumaat) .then pagi sabtu lepas subuh dah balik ke ostel untuk kerja.ko paham2 jelah time2 hujung tahun nak pulak cuti sekolah memang aku giler2 bz punyelah.



okay...nieh adalah tempat aku kerja sebenarnya...tengok pintu masuk pun aku rasa mesti korang dah tau kan aku kerja apa sebenarnya...aku kerja kat klinik swasta sebenarnya.kat area mana tuh korang cari sendirilah yerk hehheheh =p

hurmm sekarang kat tempat aku adalah musim sakit mata...majoriti yang datang klinik adalah sakit mata.sampai cik dayah sendiri pon sakit mata.nasib selamat aku tak kena jangkitan tuh.kalau tak...agak kelam gak lah nak kerja kan.yelah kerja berdua kalau dah dua2 sakit macam mana nak kerja.huhuhu kurang2 orang yang sihat kena backup lebey skit lorh....



macam yang aku cakap tadi,hujung tahun dan cuti sekolah adalah masa yang tersangat bz bagi seorang aku....ko fokus pada note putih "di buka untuk berkahtan sahaja" so,tujuan klinik di buka pada hari ahad adalah khas untuk temu janji berkhatan atau dalam erti kata yang lain nye bersunat...so,kalau dah khas untuk bersunat,jangan lah ko gatal nak datang ambik rawatan base gak.adoiii aku cukup peneng dengan hal macam nieh.dah tampal note kat lua pon still ada gak yang kurang memahami bahasa melayu,nak gak masuk.ko nak kena sunat gak ker???

doktor dah bagitau awal2 kat kami orang just ambik patients berkhatan jerk...tapi tuh la susah ohh kalau de orang2 yang susah nak faham nieh.kita dah bagitau tapi dia degil nak gak jumpa doktor.pelek kat pekan nieh de 2 lagi klinik,tapi kenapa mesti ko nak masuk sini gak.harus bahasa apakah yang nak aku tulis di situ? nak tak nak doktor ambik gak lah patients base tuh.doktor aku kan baik hati...mana dia nak tolak,nak marah orang pun dia tak pernah. lagi pulak dia orang mana makan saman,kang di larang kata kami orang terkurang ajar pulak.so,layankan aje........




antara peralatan yang di guna pakai unutk operasi khas ini...hehehhe =p korang jangan ingat aku yang tukang potong yerk.operasi potong memotong adalah kerja doktor,aku dengan cik dayah just dok kat kaunter pendaftaran dan farmasi saja.lagipun doktor dah ada pembantu lelaki untuk urusankan hal2 berkhatan nieh.selalunya cikgu muza tak pun zaki yang akan asist doktor dalam bab2 nieh.tapi,if diaorang berdua nieh tak ada ,maka terpaksalah aku,cik dayah dan cik zila bergilir tolong doktor asist budak2 berkhatan nieh.

haaiiyoo...macam2 ragamlah budak2 nieh nanges lah merajuk lah macam2 ada....tapi alhamdulillah...coz tak adalah yang yang wat hal nak cancel macam miggu lepas tuh.minggu lepas ada seorang budak nieh cancel last mint coz die takot pulak dah...huhuhu tapi tak apalah ko cancel sampai bila kan.tak kan dah tua bangka baru ko nak berkhatan kot malu ohh... =p




putu bambu yang di beli oleh kak siti pagi tadi...trimass kak siti macam tau2 jerk aku dengan cik dayah tak sempat breakfst pagi tadi.sedap ohh masih panas2 lagi okay.lama gila aku tak makan putu bambu nieh.huhuhu nanti aku nak carilah sudah ketagih okay... =p sambil tunggu doktor selesaikan budak2 tuh,aku dok makan ler 2 mende nieh....




owh aku jugak sedang gilak ketagih makan kacang...kenapa,takut muka berjerawatkah? haiiyoo makan kacang mana ada jerawatlah itu mitos semata2 aku makan okay jerk.bukan kacang hijau nieh jerk,macam2 jenis kacang aku makan but still okay jerk non ado jerawat melainkan kes khas... (camping) memang tak boleh nak elak lah kan sebab wat banyak aktiviti yang mengeluarkan peluh.lambat cuci jerk,mula lah jerawat mula nak menjajah.tapi tak apa...kejap jerk nanti hilang ler...

kacang sangat bagus untuk kesihatan okay...sejenis serat yang memang banyak khasiat macam untuk penghidap insomnia,Mengurangkan penyakit bronkaitis kronik,Hilangkan batuk akibat asma dan kahak disertai darah,Atasi masalah cacing kerawit,Atasi masalah kekurangan susu badan (untuk para ibu) dan macam2 lagi lah...oppss pesal macam terkeluar topik nieh.adesss sesat suda...... =p mintak maaf...




cik mudim yang berjaya..huahahahha =p upah untuk hari ini.alhamdulillah dapat gak cover duit makan,topup dan tambang bas...nieh untuk sehari kalo sebulan,ko kire lah sendiri yerk huhuuh berkat2 murah rezeki aku 2 bulan nieh...amin...

okay tuh jerk citer untuk hari ini ye kawan2 sekalian...esok ada 6 kes sunat lagi.huhuhu malam nieh mo tido awal esok awal pagi sudah ada 3 orang mo di khatan kan.gerenti peneng kpale ohh + dengan patients base lagi.macam yang aku cakap semalam hari isnin adalah hari yang bz.hope2 tak lah semput di buatnya...huhuhu okay chow dulu nite...muuuuaahhhh..... =p




Beautiful_rose


15 comments:

  1. maafkan saya..
    saya akid..
    datang nak register sunat utk kali yg ke 3....
    bole kah???

    ReplyDelete
  2. suke yer ko bab2 kije berkhatan nie/..muahaha
    ni mesti tinaju2 sikit kan...muahhaha

    ReplyDelete
  3. pakcik ad adua hero untuk di sunatkan bulan nie

    ReplyDelete
  4. waaaahhhh....
    keje di klinik rupenye....
    hehe...
    bg petua sket cmne xnk bg jerawat nek..
    lea ni kalo period je mst ade kua sbijik.....
    mencik btl....huhu

    bgs2...
    neway mau ucapkan slmt ari raye utk rose ;)

    ReplyDelete
  5. wawawa
    senanglah anak kita nak berkhatan nanti yer

    hehehe

    ReplyDelete
  6. to akid:-
    nak register sunat ehh,buleh sgt...dtg la yerk bawak IC utk mudahkan keje pendftaran...sekian =p

    to syaf:-
    hahahah aku x suke pon tapi dh keje kan kn wat gak lah.jgn kate tinjau,mmg aku tgk tol2 pon....huhuuhu =p

    to cikti:-
    yup giler2 bz ohh bulan nieh...

    to mamai:-
    yeke pakcik mamai...
    huhuhu eloklah di sunatkan je time cuti skola kan...

    to cinta lea ixora:-
    slamat hr raye gak...

    yup kije kt kinik jerk...
    petue tok hilgkn jerawat ehh??? tp just time period je kan..tu just hormon je.x de pape lah,tp bole di elakkan dgn cuci muke selalu,kurgkan mknan berminyak.dan ambik vitamin E stp hari vitamin E bagos tok kulit...

    ReplyDelete
  7. to ah fatt:-
    "anak kte" bile mse kite ade anak yerk? =p

    miez hanem:-
    yeke..trimass hanem... =)

    ReplyDelete
  8. ahad i datang bawak ic ngan surat beranak sekali.....
    pastikan ia tidak perlu disunatkan lagi tau!
    hahahahahaha!!!
    jom jalan2 tanjung malim n new moon!!!!

    ReplyDelete
  9. to akid:-
    eley...cpk nk sunat sgt.tbe2 x jadik la ehh.kamoo takot ye........ =p

    jaln2 tgmlim? peleknye kamoo.......

    ReplyDelete
  10. hei...toi..toi..toi...
    shou hi ku ma..
    toi toi toi..

    jalan2 kat sambil disunatkan!!!!
    bolekah awk sunatkan saya sambil jalan2 beli barang awk????
    hahhahaha;p
    hey!!!i tak takot tau

    ReplyDelete
  11. bestlah dapat keje.sy dpt keje,tp tak dpt nk keje sbb ade tournament.nasib bek dapat elaun.hakhak..

    sila korbankan 'sesuatu' itu dengan berhati-hati ye :)

    ReplyDelete
  12. Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah