Sunday, December 12, 2010

CONTEST!!!

:: ini adalah entry sticky mode dari 01 disember 2010 sehingga 31 disember 2010,entry baru sila scroll ke bawah ye,itu pun kalau ada harap maklum ::
.
.
.
CONTEST CERPEN KELAKAR GILER
.
.
.
Assalamualaikum semua wahai ahli dunia...(ceh ayat nak riak je) hahah tiba2 bagi salam sopan lagi santun.selalu main redah je langgar tak pandang kiri kanan,hari ni mahu jadi baik sikit...sikit jerk tak banyak pun =p biasalah nak jemput orang datang ke rumah harus nampak baik betul tak.okay2 dah tak nak merepek lagi,fokus pada tajuk yerk adik2 sekalian.untuk pertama kalinya selama aku berblog,aku nak buat contest.dah nak habis tahun kan so,aku mungkin akan bz dan jarang update blog sebab nak selesaikan kerja tertunggak.budak2 sunat pun dah ramai yang register untuk di POTONG! so,aku pun buatlah contest ni boleh gak lah aku blogwalking kat blog korang untuk melihat hasil karya kreatif korang2 nanti.
.
contest ini terbuka kepada semua warganeraga malaysia tanpa mengira umur.tapi sebelum tu,ada syaratnya...kau ingat main redah gitu2 je ker.harus ada syaratlah ye barulah adil lagi saksama ye tak.okay kat bawah ni ada beberapa syarat yang harus di ikuti ye adik2 sekalian.tak susah pun syarat2 aku...
.
1.wajib ada BLOG
2.sila COPY BANNER di atas dan letakkan pada sidebar blog anda
3.harus ada perkataan (ROSE) dan letak link blog aku
3.pastikan cerpen anda mempunyai TAJUK
4.tidak kurang 350 dan tidak lebih 450 patah perkataan
5.cerpen anda haruslah berunsurkan LAWAK JENAKA pecah perut,yang sedih2 aku tak nak =p
6.karya harus ASLI dan bukan di cetak rompak dari karya orang lain
7.hanya SATU penyertaan sahaja di terima,kalau hantar 2 pun aku still pilih satu saja
8.untuk join,sila tinggalkan link entry anda pada kotak komen di bawah entry ini.CHATBOX dan SHOUTMIX tidak akan di terima
9.tarikh penyertaan bermula pada hari ini 01 disember 2010 dan akan tamat pada 31 disember 2010.
.
.
.
5 pemenang karya terpaling kelakar giler akan menerima hadiah berikut :
.
tempat pertama : wang rm100
tempat kedua : wang rm50
tempat ketiga : wang rm30
2 orang pemenang saguhati .
.
.
.
.
menarik tak? apa lagi,join ler perahkan idea2 kreatif korang tuh....karya korang akan di nilai oleh roomate aku dan juga juri2 terpilih.so selamat menjoinkan diri yerk,bye....muahhhhhhh =p
.
.
.
.
.
Beautiful_Rose..

.

57 comments:

  1. kontes? wa jd juri dalam selimut!
    amacam???


    >>___<<

    ReplyDelete
  2. wallawei...
    nak2...akan ku perah sedaya upaya...

    miahahaha...

    ReplyDelete
  3. errm...
    ala.. xpnh plak wat crpen kelako...
    urmm..
    ala..... :(

    ReplyDelete
  4. www.worldxplo.blogspot.comDecember 1, 2010 at 10:17 PM

    cerpen tu kira cerita pendek laa yek...berapa patah perkataan yek :)

    ReplyDelete
  5. masyukkk wehh hehehhhe
    mcm best je
    idea lak tgh tak de hehe
    klu ada kang aku join k ;)

    ReplyDelete
  6. salam...

    mesti tergelak2 tuan hakim bacanya..:))

    ReplyDelete
  7. kontest yang hadiah pulsanya agak besar nih...banyak pulsa ko Azie..hehe.

    aku nak join sangat kontest2 nih tapi aku selalu anggap join kontest nih cam join competisi jelajah golf..Tapi kalau aku berkesempatan aku akan buat.Hadiah lumayan nih.

    ReplyDelete
  8. mnarik hdiah..haha

    tp x brp nk kretif la
    huhu

    ReplyDelete
  9. punyerla susah nak buat cerpen lawak weyhhhh.... aku tak reti.. adoilaaa......

    ReplyDelete
  10. waaaa....bestnya....suka...suka..suka....

    ReplyDelete
  11. aku join walaupun aku rasa aku takkan menang... hahahah.... Ni link dia tau!

    http://mrsamirul.blogspot.com/2010/12/merisik-hantar-buah-keladi.html

    ReplyDelete
  12. huwawawwaw...xsabar nak baca entry peserta..nak join tp xkretif....hehe

    ReplyDelete
  13. ha...teringt kt sorang kwn blogger..mmg minat menulis...cerita2nya pun best..

    nnti sy war2kn pada dia.. ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    HEART ATTACK

    ReplyDelete
  14. Best best! nak join.. Tengah mengarang ni.. Cewah!

    ReplyDelete
  15. rose, kalau aku nak menang tanpa bertanding leh x?leh la..leh la..leh la....boleh kan????uhuhuk...

    ReplyDelete
  16. nanti kalau aku ada idea kt kg aku join..kena mimpi dulu

    ReplyDelete
  17. halamak yang~

    aku tau la aku ni kelakar gilak nak mampuih..

    tapi tu lah. nak masuk raja lawak pon tak dapat.
    muke kiut sgt. juri tak sanggup nak hambek.


    aik. gua baru tutup blog 1 hari.. lu dah meroyan.. sabar. sabar. jgn risau. gua hidop lagik yang..


    jering? mak bapak pon tak makan, ape lagi aku nak makan. hehe. ampun mas tejo..!

    ReplyDelete
  18. sayang.. gua rasa nak join.
    sabar. sabar. sabar. gua nak dengar cite ayahanda duluk. haha. ayah lebih lawak dari biasa.

    ReplyDelete
  19. Salam ziarah :)

    Wow kreatif ini kontest,
    Dan perlu menjiwai bile menulis kalo nak menang he3

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. rose...keje yang kau bagi eita dah siapkan ni.....
    enjoy ye

    http://zitaomar.blogspot.com/2010/12/cinta-dan-dendam.html

    ReplyDelete
  22. wah ada contest ker hmmm pakcik kalu masuk boleh menang tak kot la ada had umur

    ReplyDelete
  23. Nak buat cerita box office la, tapi ngah xdok idea ni, adoyai~~

    ReplyDelete
  24. salam
    gua tak pandai nak menulis dan bercerita awak

    ReplyDelete
  25. gua xnak adiah..sbb gua xberminat lagsung..tp kalau gua dpt no 1..

    hang jadi makwe gua..boleh? hahaha

    ReplyDelete
  26. saham dia makin naik nih...
    hey kua kan gamba tu cepat!!!!!!

    ReplyDelete
  27. http://greenexoskeleton.blogspot.com/2010/12/tnb-dan-3-mayat.html

    ReplyDelete
  28. patik tidak pandai berjenaka. sengaja tidak mahu mencemar duli.

    ReplyDelete
  29. dgn meneliti syarat2 pertandingan, gua nak join! mungkin dgn entri baru, atau mungkin dgn entri lama yg diolah semula...hehe..bergantung pd masa..

    next week ada lagi satu kontes cerpen akan launch. bukan gua yg organize tp gua jd judge dgn Hiro dn 2 yg lain, nnt gua up satu entri..lu wajib join..ok?

    ReplyDelete
  30. cerpen ni boleh cerita pasal apa2 je ke? kalau macam tu senang la...hehe

    ReplyDelete
  31. Assalaamu'alaikum...

    kontesnya keren nich!
    orang indonesia boleh ikutan ngga?...

    salam kenal dari bandung,
    mohon kunjungan baliknya,
    terima kasih :-)

    ReplyDelete
  32. klo aku nak adiah tp xmau join contest boley?ha3
    xrindu aku kah?cis!

    ReplyDelete
  33. http://mymode008.blogspot.com/2010/12/mama-ku-sayang.html

    ReplyDelete
  34. macam best ni..bleh la join..
    bg meng free boleh?haha

    ReplyDelete
  35. Ok, gua dah up entri untuk contest ni dan dengan rasminya gua join contest ni.

    http://www.akulinglung.com/2010/12/pecut-dan-lompat.html

    Jika ada kriteria yang tak dipenuhi, harap maklumkan kepada gua, gua akan betulkan.

    Sekian. Senyum :)

    ReplyDelete
  36. ni link entri gua untuk contest ni..mane yang kurang tu lu terima je la ape adenye..kalau ada yang silap cepat2 kasitau,boleh gua repair semula k?


    http://bilamentolmenyala.blogspot.com/2010/12/hassan-ingin-menjadi-seorang-polis.html

    ReplyDelete
  37. okehhhh...
    gua dah join kontest ni..
    sekadar menyertai..=)

    http://lineklear.blogspot.com/2010/12/kisah-bulu-ketiak.html

    ReplyDelete
  38. taruk

    7. Hiro..

    okey? ahha..

    gua penuhi janjji cinta..haha

    http://akaltunjang.blogspot.com/2010/12/polowerku-sayang.html

    ReplyDelete
  39. join la tikus..semua blogger hebat2 join..hahaa.

    ReplyDelete
  40. http://cikpuanmudanadia.blogspot.com/2010/11/motor-aku-tu-aku-beli-bukan-untuk-bawak.html

    ReplyDelete
  41. AK nak join, tapi citer AK dh lebih dr 450 pth perkataan la..ekekeke..boleh ke ek??

    ReplyDelete
  42. dah join!!! kalu ada yg tak lengkap bgtau AK ek..trimas!

    http://citrahatialieshakirana.blogspot.com/2010/12/contest-cerpen-kelakar-giler.html

    ReplyDelete
  43. cube2

    http://mirahanastory.blogspot.com/2010/12/contest-cerpen-kelakar-giler.html

    ReplyDelete
  44. http://nakal-junior.blogspot.com/2010/12/kisah-disebalik-diam.html

    masih diterima lagi x ek? hehe

    ReplyDelete
  45. ni aku yg terakhir join...
    kakakaka...

    http://bungarosputih.blogspot.com/2010/12/kerna-lukisan-itu.html


    kau terima ke tak?

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah