Sunday, April 25, 2010

Siapa Sebenarnya Yang Tak Sedar Diri???

.


Pelik dan aneh macam2 hal manusia zaman sekarang ni kan banyak ragamnya.kadang2 aku tergelak sendiri marah pun ada yelah sebab hal itu dikaitkan dengan aku.emm...anggaplah entry ini kesinambungan dari entry ini.tahu tak,lepas aku berjaya menukar saiz baju kepada M,aku sudah berhenti diet dan cuba maitain.okay memang maintain pun sebab aku cuba untuk turunkan lagi tapi tak tahu kenapa jarum timbang tu tetap kekal kat angka itu juga haiih...sudah letih aku kontrol makan dan joging berserta dengan senaman tapi jarum timbang tu tetap di situ.sudahnya aku pun stop kat situ jugalah redha dan terima apa yang di berikan,nak di jadikan cerita satu hari lepas makan......

.

"eh,kak rose dah gemuk makan banyak tadi"
.
hari yang lainnya.....

" kak rose dah gemoklah makan nasi hari2"

.

macam entry2 yang lepas,aku memang cukup2 pantang bila ada orang kata aku gemuk.cilaka betul sedap je eh kau kata aku gemuk ya...kau tu apa kurangnya kan jangan nak kata orang.nie dikalangan budak dorm aku juga yang dok mengata aku gemuk,langsung aku terus start diet minggu lepas no nasi lagi dah...cisss tak guna betul mulut budak tu memang sakit gila hati aku.yang lebih sakit hati kalau yang mengata aku gemuk,tu kurus seksi macam megan fox aku tak kisah sangat.tapi dia lebih 2kali ganda dari aku okay...hampeh betul.nak kata orang tapi tak cermin diri dulu memang angin betullah aku hari tu.

.

"kak rose,macam mana nak kurus?"
.

ehh....tiba2 dia tanya aku macam mana nak kurus pula kan? hahhahah aku just jawab apa yang aku mampu " kalau kau boleh ikut,joinlah aku berdiet sekali" hahha memang berkobar2 gila semangat budak tu.makan roti dan biskut ikut cara aku lah kononnya....tapi tak boleh blah makan biskut cicah air nescafe...gula tu kan.tapi tu pun dia just dapat bertahan hanya 2hari saja lepas tu hari ketiga dia tak bole nak kawal lagi da habis hancur lebur diet dia.okay aku ketawa berdekah2 lucu masih lagi tak puas hati tetap nak mengata aku lagi tu? haiiihh...kau ni betullah lupa diri kan.tapi tak mengapa elok juga begitu aku dapat terus berdiet dengan jayanya dan tak sangka sudah turun 1 angka =p balik rumah baru2 ni mak kata.....

"aik,dah makin kurus?"
.

erk,kurus celah mananya mak aku ni pun....aku baru diet seminggu tak makan nasi sudah kata kurus.hahhah tapi dalam hati ada suka =p tapi yang tak bestnya baju kurung kesayangan tak muat pakai.kawan2 cakap.... " kalau kau depakan tangan berdiri kat tengah2 sawah,nampak macam orang2" ciss keji gila kenyataan,tapi tak apa abaikan bukan tak boleh alter baju tu jadi kecil tapi aku sayang gila kat baju tu sampai tak mampu nak alter jadi kecik.jadi bia jelah dia besar gabak macam tu pun aku sanggup pakai lagipun tak mengganggu aku pun....banyak pulak perkataan "pun" kat sini.




Beautiful_Rose





8 comments:

  1. jgn dgr kata org sgt yg penting ko puas hati sudah k ;)

    ReplyDelete
  2. hehehe..;p
    besar salah..kecik pow salah...
    pelah....biar jelah org nak kater per..janji kiter hepi..;p

    aku pow mau diet gaklah..boleh kah azie????...hehehe..;p

    ReplyDelete
  3. letak la pic wat comparison..byk update ko aku telepas, abis exam ni aku catchup balik

    ReplyDelete
  4. pedulik sama org laa beb...
    bukan org tanggung kita...

    tapi ok gak, bgi motivasi kat kita yg kita ni gemuk, bila dengar je mesti kita marah...bila marah mesti kita nk usaha kurus...

    tapi white ni skelilingnya baik2 mulut belaka...
    xgheti nk kutuk2...

    hahahahaha...

    ReplyDelete
  5. miss:
    huhuhuh tp aku x puas hati pesal dgn minah tu ehh???

    kain sari:
    ko dh kecik nak diet celah mane nye....

    shukri:
    hohohoho petg nieh cendol pulut mari!!!!

    pakcik mamai:
    kenyang p[erut senang hati ye =p

    bungakopi:
    letak pic? adesss x tau nk letak pic ape.
    k x pe ak phm ko bz skang.

    white rose:
    huhuhu sush hdp di kelilingi mulut2 longkang.

    ReplyDelete
  6. Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah