Tuesday, June 14, 2011

Belajar Menerima




"Azie,aku dengar wife exboyfriend ko dah pregnant"

"owh,yeke...baguslah tu mesti diaorang sangat happy"

"kau tak apa2 ke?"

"aku okey je...kenapa?"

"kau tak sedih?"

"kenapa pula aku nak sedih,pekara happy kan?"

"kalau kau dengan dia sekarang,mesti kau lagi happy kan?"

"kenapa kau cakap macam ni...aku okey jelah"

"tapi dulu kan kau sayang dia..."

"sayang tak bermakna dia jodoh aku kan."

"kenapa masa tu kau tak cuba pertahankan?"

"kehendak dia...tak kan aku nak paksa dia terima aku kalau dia tak suka"

"sebelum ni bukan ke dia yang beriya2 kau dah menolak pun masa tu,tapi akhirnya..."


- diam -


"kau marah,kenapa diam?"

"tak apa2 itu cerita lama dah lepas pun bukan boleh ulang balikkan..."

"kau tak sedih?"

"aku belajar...aku belajar untuk menerima."








Beautiful_Rose



10 comments:

  1. aih..palin xsuke nak ungkit2 cerita lame.klo aku mesti da ckp " jgn byk cakap boleh x?"
    ha3

    ReplyDelete
  2. "baguslah kalau macam tu"

    "kau tak sedih?"

    "aku doakan mereka bahagia"

    "kau tak marah?"

    "itu cerita buku lama. simpan saja di dalam stor. tak perlu baca lagi"

    ReplyDelete
  3. jgn dok igt lg ksh dlu..naye..huhu

    ReplyDelete
  4. harus terima ketentuan takdir...dia bukan untuk mu...tak sepatutnya kita bersedih...

    jika dia boleh bahagia..kita juga boleh...

    yer tak..? :)

    ReplyDelete
  5. first love not always true ;)

    ReplyDelete
  6. aku juga belajar menerima... pasti ada yang lebih baik untuk kau azie.. =)

    ReplyDelete
  7. puas menerima,sekarang belajar untuk memberi..(n aku terima..haha)

    ReplyDelete
  8. alamakkkk!!

    macam kisah ila ada jugak neh...bezanya diorg baru nak kawin...sedihhnya...;-(

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah