Wednesday, June 22, 2011

Regular Patients



REGULAR PATIENTS 1
gua : makcik timah!
makcik timah : ye nak...
gua : ini ubat makcik ye...ubat tahan sakit urat makan 1biji 3x sehari
ubat sendi makan 1biji sekali,ubat radang makan sebiji sekali.
makcik timah : owh,sekali makan jelah ye?
gua : ye makcik sekali makan semua selepas makan ye makcik.
makcik timah : yelah...dah tua2 kan macam2 penyakit.
gua : ye makcik,balik nanti makan ubat ye.
makcik timah : selalu dah makcik datang sini lama juga kamu kerja ye?
gua : hehehheh tak lah lama sangat baru2 juga la 3tahun
makcik : nama kamu siapa?
gua : erk,nama? azie....hehehe
makcik : owh....muda lagi kamu ye,dah kahwin?
gua : kahwin? belum lagi makcik...
makcik : anak lelaki makcik pun belum kahwin juga kerja kat KL sana...
gua : owh yeke...
makcik : selalu dia yang hantar makcik datang klinik,sekarang dah kerja jauh
payah la sikit...
gua : yeke...tak pe jalan baik2 ye
makcik : yelah...terima kasih la ye
gua : sama2 makcik....


REGULAR PATIENTS 2
gua : pakcik abu!
pakcik abu : ye...
gua : ubat ye pakcik...ubat angin makan 1biji 3x sehari,ubat sebu perut 1biji 2x sehari
ubat gastrik makan 1biji 2x sehari.semua sebelum makan ye pakcik.
pakcik abu : owhhh.....semua sebelum makan la ye?
gua : ye pakcik sebelum makan.
pakcik abu : kalau ubat dah habis,boleh beli tak?
gua : boleh pakcik bawa je sample plastik tu.
pakcik abu : ye lah terima kasih la ye.
gua : sama2 pakcik...
pakcik abu : siapa nama kamu?
gua : erk,nama saya? azie.
pakcik abu : asal mana?
gua : tanjung malim...
pakcik abu : owh,berulang ke?
gua : tak lah tinggal kat sini juga dengan kawan.
pakcik abu : belum kahwin lagi lah?
gua : heheheh ye belum lagi pakcik...
pakcik gua : anak lelaki bongsu pakcik pun belum kahwin,sebaya kamu agaknya.
gua : owh,yeke...
pakcik abu : tak pe la nak,pakcik balik dulu la ye.
gua : ye...


REGULAR PATIENTS 3
gua : ye encik,nak jumpa doktor ke?
pesakit x : tak lah,saya nak jumpa awak.
gua : ermm... *malas nak layan
pesakit x : doktor ada tak?
gua : doktor belum sampai lagi on the way...
pesakit x : selalu ke doktor datang lambat macam ni?
gua : tak lah.nak jumpa doktor ke?
pesakit x : ye....
gua : bagi sini ic.
pesakit x : nah ni ic saya...
gua : ermm...
pesakit x : awak ni adik doktor ke?
gua : adik doktor? tak lah saya staff dia.
pesakit x : yeke....muka sama ada iras2
gua : mana ada saya bukan adik doktor.
pesakit x : yeke...tapi betullah muka awak ada iras2
gua : ermm...
pesakit x : saya ingat awak adik dia.
gua : tak lah...encik,duduk dulu ye kejap lagi doktor sampai.
pesakit x : ok..... * sambil sengih2 minta penampar.


:: gua boring bila ada jenis patients yang macam gini...






Beautiful Rose


11 comments:

  1. buat baik dgn warga tua x pa kut. kalu org muda menggatal, bagi penampar.

    ReplyDelete
  2. haha...kenan namanya tuh azie.mana tau ada anak lelaki depa yang azie sangkut.

    ReplyDelete
  3. layan jerlah
    haha

    ReplyDelete
  4. NIL :
    hahah yang tu betul.kalo de yang nak menggatal kite tampo je kan =p

    GHOST WRITER :
    hahahhah tak nak aku.bkn kenal pun just setakat patients jerk x lebih dr tu.hehehhe lain la kalo ko rg nye kan =p

    ROZA AMI NANOMIYA :
    hahahhah sembang2 kosong bole la.tp bab interview hal peribadi nieh payah sikit =p

    ReplyDelete
  5. hahahaahaha yang last tu best.

    layankan je la. =)

    ReplyDelete
  6. HEROICzero :
    hahaha malas la mau layan nanti makin naik miang jadinya kang =p

    ReplyDelete
  7. nanti gua datang slim, gua try ngorat... hahahahah

    ReplyDelete
  8. INTAN MAISARAH :
    tak lah aku biasa2 je muka comot baju pun selekeh jerk... =p

    JARI YANG TERBARAI :
    ciskek! ko datang je aku tutup pintu...kahkahkah =p

    ReplyDelete
  9. wah..ramai yang berkenan nak buat menantu nih...huhuhu .....buat pesakit X tu ....ko kasi lempang jerk ....pastu bagi dia jumpe doktor soh doktor bagi ubat kesan lempangan ko tu ...huhuhu

    ReplyDelete
  10. MAWAR BERDURI :
    bagus betul cadangan ko tu.baik2 akan di pertimbangkan nanti =p

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah