Tuesday, June 28, 2011

Mulut Bangkai



Ok lah gua tak kisah kalau lu nak kata gua emo ke hape,dan gua pun tak kisah kalau lu nak kutuk bahan gua sekali pun.gua dah lali gua dah cukup kebal telinga siap ada penapis suria lagi untuk perlindungan berganda.apa kaitan gua pun tak paham.tapi gua cukup lah pantang datuk nenek moyang segala kalau jenis manusia mulut busuk macam bangkai.lu,kalau nak cakap kasar macam gengster ke gua layan je tak de hal punya.tapi kalau stok mulut tu macam bangkai memang gua naik angin.

lu boleh tak kalau nak menyembang tu cakap biar molek sikit.gua tau la lu lama gila kot tak jumpa gua contack gua lama tak dengar khabar berita gua.kita kawan pun dah lama der...sejak dari tadika lagi kan.sebelum mak ayah lu pindah rumah baru sebelum lu bersunat dulu,lu ingat tak habis sekolah je gua selalu lepak rumah lu dengan unifrom tadika merah biru siap duduk bawah pokok jambu batu,lu ingat tak? bagus la kalu lu ingat kira kita kawan memang dah lama gila.

gua kenal lu dan lu pun kenal gua.tapi bila masa,jarak dan kerjaya memisahkan kita,masing2 dah berubah dah tak macam dulu lagi.tapi tak bermakna lu boleh suka2 nak samakan gua dengan kawan2 baru lu kat sana.lu kalau nak tanya khabar gua,boleh tak guna bahasa yang sopan santun sikit? gua cakap baik2 dengan lu.dan jadahnya mulut lu setiap pertanyaan di akhiri dengan perkataan "bengong" lu pernah kene sepak terajang tanpa sebab tak? ini spesis mulut bangkai tak ingat punya,gua rasa macam nak lempang.nasib lu kat alam maya,kalau depan gua,memang dah lama kena.gua pun lama juga tak melempang orang.

kawan lama : bengong..
gua : ko la bengong
kawan lama : ko keje ke?
gua : nop...tapi tengah buat kerja
kawan lama : study lagi?
gua : tak lah dah habis pun. just masukkan data jerk
kawan lama : tak faham aku kerja apa pula tu?
gua : kerja kat tempat aku kerja la.
kawan lama : kerja apa bengong?
gua : lempang nak? aku malas nak chat dengan ko.
kawan lama : heheheh ok2 sory ikan tembakul
gua : ko kalau cakap macam cela** pergi chat dengan orang lain.tak boleh nak chat elok2 ke?


:: lepas tu langsung dia senyap.agaknya sedang guna perkataan tu
kat orang lain pulak kot...kalau orang cakap baik2 dengan kau,
kau pun kenalah cakap baik2 dengan orang,ada faham?








Beautiful_Rose

11 comments:

  1. hukhukhuk

    sabar jelah berbahasa dgn orang mcm tu...mesti kgkawan dia semua sama camtu, so dia ingat semua org boleh terima bahasa dia..

    ReplyDelete
  2. ALEXANDRIANA ALIA :
    tu la pasal tak agak2.org ckp baik2 die bole ckp mcm tu pulak.

    ReplyDelete
  3. Rasa nak lempang diri sendiri!

    ReplyDelete
  4. UNCLE GEDEK :
    eh,pesal nak lempang diri sendiri pulok?

    ReplyDelete
  5. hahaha aku kan zie kdang2 cakap kasar juga..
    memang betol x semua org leh terima tu kita sendiri kena pandai nilai dan sendiri kena agak2 la kan..

    kalau cakap dgn awek yg xsuka kasar cakap lembut mana tau leh couple

    kalau cakap dgn abg yg tua bertahun2 kena ada sikit respect

    aku paling xberkenan dgn bdk2 kat fb cakap dgn org tua mcm sama level agak2 la aku mulut mcm bangkai juga tapi kena ada respect

    btw kan bdk2 yg kenal aku kat area aku nie semua call aku mcm kwn2 sebaya je.. kdng2 ada yg pangil aku tapir la begong la.. aku xkecik hati pown. sbb aku tau aku layan diorang pown sama teruk!

    apa2 pown zie next time kalau ko xpuas hati, ko cakap je dgn org tu baik2

    mcm aku kdng2 kasar juga dgn ko!
    :P KOMEN TERPANJANG HARI NIE!!!

    ReplyDelete
  6. BONEKA TAK SAKIT :
    ahaaa....panjang komen ko untuk hari ini yerk =p

    aku bkn pe aku x kisah la nak cakap kasar dgn aku pun.tp aku tak suka kot org panggil aku "bengong" ko sendiri phm kan maksud bengong tu ape kan.lgh pun timew tu aku cakap eleok2 dgn org tu.tp suka suki dia panggil aku bengong.

    ko tgk la mule2 die tego aku die panggil "bengong" sape tak hangin kan.

    ReplyDelete
  7. kalo dah mula2 sapa dengan perkataan bengong.. aku pun malas nak layan.. hmm...

    p/s: guna kamera hp pun kadang2 gambar lagi cun dari dslr.. yang penting amik guna hati.. guna kamera apa2 pun menjadi aje.. huhuhu..

    aku bagi tips camne nak dpt dslr.. senang aje.. ko ajin2lah berpuasakan diri itu.. beli yang jns beginner dulu pun tak per.. inshaAllah gaji dua or 3 bulan lepas lah.. hehehe.. itulah cara aku mendapatkan sebijik dslr..hehehe.. kalo nak yg lagi mahal.. terpulanglah.. yg pntg.. utamakan apa yang betul2 menjadi keutamaan.. dslr tu.. ada rezeki lebih sambarlah nanti.. selagi ia tidak menjadi keutamaan ko.. aku nasihat jangan leburkan duit macam tu jer.. rugi seh.. hehehe... aku je tak per.. hahaha.. =P

    ReplyDelete
  8. hahaha.. baru aku prasan.. komen boneka tak sakit.. panjang gila.. aku ingat komen aku lagi panjang.. hahaha..

    ReplyDelete
  9. aku ade pesen kwn macam nih.dah la slau nak tegur aku kat chat fb 2.klo aku buat xreti die duk hoi2.eyyy hangen juga tahu!Hu3

    ReplyDelete
  10. ni mesti kes x pernah kene terajang nih....huhu

    ReplyDelete
  11. FAAEIN TALIP ROY :
    Tau tak pe...kalo tego elok2 pe salahnye.aku org ade name tp panggil dgn perkataan yang tak elok.

    aku tingin gak nak beli sebijik DSLR tuh lame dah.tp kumpul2 duit,bila cukup jerk,ade je nak di halekan ke bende lain.mcm skang ni....last2 aku beli laptop pulak...

    hahhah boneka mmg mcm tu jarang komen sekali komen dah sama macam entry pulak =p

    ALEEN AIDEN :
    takat hoi2 aku bole maafkan lg.tp kalo dah sampai "bengong" mmg panas hati gak lah.

    PAPA MIFZ :
    bukan tak pernah kena...tp teringin nak kena la tu kot.............

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah