Saturday, January 23, 2010

Homework Pertama


Minggu kedua...
minggu kedua barulah aku dapat jadual harian yang tetap.

ISNIN
4am : mandi + basuh kain
6:30am : solat subuh + bersiap

7am : sarapan pagi

8:30am : perhimpunan & senaman

9am : kelas

12:30tgh : rehat

2:30pm : kelas
5:30pm : kawad kaki

6:30pm : rehat
7:30 : makan malam


SELASA
4am : mandi + basuh kain

6.30 : solat subuh bersiap

7am : sarapan pagi

8:30am : perhimpunana ikut jabatan

9am : kelas

12:30tgh : rehat

2:30pm : kelas

5:30pm : kawad kaki

6:30pm : rehat

7:30 : makan malam


RABU

4am : mandi + basuh kain

6:30am : solat subuh

7am : sarapan pagi

8:30am : senam robik

9:am : kelas

12:30tgh : rehat

2:30pm :kelas

5pm : habis kelas

5:30pm : kawad kaki

6:30pm : rehat

7:30pm : makan malam


KHAMIS

4am : amndi + basuh kain

6:30am : solat subuh

7am : sarapan pagi

8:30am : perhimpunan & senaman pagi

9:am : kelas
12:30tgh : rehat

2:30pm : kelas

5:30pm : kawad kaki

6:30pm : makan malam

8pm : baca yasin ramai2


JUMAAT

4am : mandi : basuh baju

6:30am : solat subuh

7am : sarapan pagi

8:30am : baca yasin ramai2

9am : kelas

12:00tgh : rehat

2:30pm : kelas

5:30pm : kawad kaki

7:30pm : makan malam



kat atas nieh just jadual harian aku yang dah diringkaskan...kalau korang perasan,setiap petang aku ada latihan kawad kaki jam 5:30ptg sampai 6:30ptg.sebenarnya kawad kaki just perlu di buat seminggu sekali je,just hari rabu jam 5:30ptg sampai 6:30ptg.tapi di sebabkan aku dengan rela hati telah menyertai latihan jurulatih kawad kaki,makanya latihan kawad kaki aku perlu di lakukan setiap hari isnin sampai jumaat selama 1jam.latihan kawad kaki ala2 askar wataniah...bukan sebarangan tapi akan di tauliahkan selepas tamat latihan juga di beri sijil pengesahkan tamat latihan.persoalan? ye aku tau mesti ada yang tertanya mengapa aku join latihan ini sedangkan aku bukan la seorang yang sihat walafiat...seperti mana yang korang2 semua tahu latihan askar wataniah agak berat dari segi latihan fizikal.aku sudah pun maklumkan hal ini awal2 kepada encik Rosman...dan aku di beri pelepasan dari latihan yang berat.just aku perlu maintainkan larian berkumpulan saja.hopenya aku tak semputlah nanti...

dan...latihan aku akan bermula lusa ini hari isnin 25 jan 2010.huhuuh awalkan...sebab bulan febuari akan ada konvo untuk student yang dah tamat belajar kat shah alam,so jurulatih kawad semua terlibat.huhuuhuh makin bz la aku nampaknya dengan asiggment yang PP bagi aku masih tak buat lagi.nak fikir pasal projek inovasi lagi pening2...bulan febuari nieh start la wat projek inovasi tuh.group aku dapat tugasan mereka fesyen baju berkonsepkan gula2.hari pertama kelas...kerja yang aku kena buat adalah mewarna dan melakar corak pada baju.aku memang lemah bab mewarna nieh coz biasanya masa di sekolah aku hanya menggunakan paint.tapi bila nak guna pensel warna,aku memang kondem gila...so,korang boleh tengok 8hasil lakaran aku nieh seketul macam budak tadika.aku tak pro macam si kosong dan mr akid pun...kalau dorg tengok nieh mesti gelak besar malu aku ohh...






nampak tak 8 hasil lakaran aku tuh...haiiyoo malu gilak ohh.kepada korang2 yang pro dalam bidang seni,sila jangan gelak kesian kat aku nieh.aku dah lama gila tak melukis lama gila tak mewarna sampai kerja yang aku buat pun entah hapa2 wat malu student seni jerk.kalau cikgu Rohanna tengok nieh,mesti dia tak ngaku aku ex student dia kan =p huhuhu malu2 rasa mo sorok muka dalam beg!

1.dress hijau
2.baju mengandung
3.kebaya
4.kot dan seluar slack (terdelete tanpa sengaja)
5.jubah
6.pakaian pasukan sorak
7.vass
8.baju kurung moden


pasal projek inovasi,group aku dapat tugasan membuat baju berkonsepkan gula2.lepas bincang,kami semua cuba buat lakaran setiap seorang dan kemudian akan di pilih hasil yang terbaik untuk di hantar kepada PP.bahan asas adalah gula2 dan corak lakaran kami semua memilih warna pelangi.group aku plan nak buat dress labuh,so kat bawah nieh adalah hasil lakaran aku...sudah siap kami pilih yang terbaik dan hanya dua saja lakaran yang dipilih dari 6lakaran.dan salah satunya mereka memilih dress lakaran aku untuk di hantar pada PP.




gilak pening aku fikir design nieh dan pada masa yang sama aku perlu buat sulam mesin tambah lagi nak wat 8lakaran memang pening weng2 saja kepala aku setiap hari.siang malam asyik fikir lakaran saja.dan akhirnya siap juga lakran aku ini...dan hasilnya adalah seperti yang korang2 tengok nieh.hahahah maaf lah dress y agak seksi bertali di sebelah bahu.bahagian dada ada 3 kuntum bunga rose yang di bentuk dari pada 7warna gula2 mengikut motif warna pelangi.berpotongan mengikut bentuk badan seperti duyung dan belahan di bahagia hadapan dan kain bahagia belakang di leretkan hingga ke lantai.dan aku dapt bayangkan rupa dress ini setelah siap mesti menarik dan unik sekali 7 warna gula2 dicantumkan untuk menjadi sehelai dress! dan pagi rabu tu, kami sepakat nak hantar pada PP...

tapi agak kecewa kerana design aku di reject! menurut kata PP,kami baru dilevel 2 maka masih belum mampu membuat baju seperti ini.hanya level 3 saja mampu membuat dress seperti ini.dan dress seperti ini memakan masa yang sangat lama untuk siap.sedangkan pertandingan itu akan berlangsung pada bulan june nanti! maka,PP mencadangkan kami meringkaskan rekaan ini kepada dress pendek paras lutut dan mengurangkan penggunaan warna dalam lakaran untuk mengelakan beban kepada kami semasa kerja mencantmkan gula2 dilakukan.maka,aku terpaksa membuat lakaran yang baru seperti di bawah...




dress pendek berlengan suku dan hanya mempunyai 2 warna unggu dan kuning.aku sudah bluran...idea tak ada tika itu dan masa juga suntuk kerana esoknya perlu dihantar kepada PP untuk dinilai.makanya,hasil rekaan aku adalah seperti ini bagaikan hidup segan,mati tak mahu...dah sah2 lakaran aku tidak di terima.tapi tak mengapa,ahli aku yang lain juga mempunyai lakaran yang lebih menarik,sekurang2 nya masih ada backup untuk kami menjalankan projek tersebut.so,kesimpulan yang tersimpul adalah,nak reka fesyen nieh bukan senang ye...nak kena fikir bajet bahan yang di gunakan saiz dan perincian ,juga paling penting kemampuan untuk menghasilkannya.jika dress pelangi dipilih,sudah tentulah ahli kami tidak mampu melakukannya.seperti kata Puan ina, "dress pelangi cantik dan unik,tapi saya takut kamu semua tak mampu menghasilkannya" memang benar kami tidak memikirkan hal itu...kami hanya memikirkan sesuatu yang menarik dan unik saja tapi tak terlintas untuk fikir bagai mana cara untuk menghasilkannya...

PP : Pegawai Penilai








Beautiful_Rose

6 comments:

  1. lukis sdr waks?

    waks,bgn kul 4am?sama la kita....=)

    ReplyDelete
  2. hehehehe. . .
    bole la tu.
    cantik pe lukisan azie tuh..
    design pelangi mmg nampak cm mudah tp sukar dibuat..
    azie.
    chaiyokk wat sungguh2x
    pasal kulit u gelap jgn risaulah!
    jgn kulit cam terbakar ek.
    pki sun screen k. . .

    ReplyDelete
  3. lg cantik dr aku punya lukisan ler

    ReplyDelete
  4. Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah