Saturday, January 9, 2010

Kem Akhir Tahun Lata Kinjang 2009 (2)



hari kedua : 22.12.2009

hari :selasa

aktiviti : jungle tracking - membuat jejak dengan plaster of paris - uji semangat setiakawan


aktiviti pagi istiadat pagi dan pemeriksa layout dan tapak kem.selepas itu aktiviti jungle tracking dari tapak kem ke lata sungai sulu dan kembali semula ke tapak kem.ujian hari ini adalah untuk mengajar ahli membuat jejak haiwan menggunakan plaster of paris.turut serta diuji semangat setiakawan dalam menghadapi situasi kecemasan yang berlaku tanpa amaran.owh situasi kecemasan hanya lakonan semata2 tiada kaitan dengan mereka yang pengsan atau koma.dan situasi tersebut telah dirancang oleh geng fasilitator yang kejam dengan jayanya.



1.istiadat pagi dan pemeriksaan layout serta tapak kem




2.jungle tracking bermula
ini adalah pemandangan air terjun lata kinjang dari jarak jauh


3.menurun ke curam yang dalam...lebih tinggi dari FRIM


4.meredah lata sungai sulu


5.pemandang lata sungai sulu


6.membuat jejak haiwan
untuk pengetahuan korang2,ini adalah jejak binatang "B" (Babi)
just jejak ini saja yang kami jumpa.binatang lain langsung non ado.

so,ambik jelah...


7.encik pian sedang membuat demo cara membuat bancuhan plaster of paris


8.serbuk plaster of paris dicampurkan dengan air dan dikacau rata
tidak terlalu pekat dan tidak terlalu cair.ini bertujuan untuk memudahkan proses pembentukkan supaya tidak menjejaskan bentuk asalnya


9.mula meletakkan bancuhkan keatas jejak




10.selepas bancuhan selesai diletak keatas jejak,biarkan sehingga ia kering
kemudian,barulah bancuhan ini boleh diangkat.


11.sepatutnya group aku ada 9orang,tapi encik elfy entah kemana menghilang
maka tinggal la kami ber-8 saja.ambil gambar itu harus sebagai bukti
untuk diletakkan didalam buku log.


12.perjalanan diteruskan dan secara tiba2 salah seorang daripada ahli tercedera.kononya mengalami kepatahan kaki yang tak serius tapi sengaja dibuat2 serius.owh mamat baju biru tu yang cedera rupanya.


13.antara pelakon pembantu yang menjayakan lakonan kemalangan tersebut

14.masing2 sibuk membantu mangsa yang cedera




15.sanggup tu gadai baju masing2 sebab nak tolong member cedera
bagus betul la korang nieh




16.gigih mengusung member yang cedera tersebut...


17.saat paling susah bila nak usung member menyeberagi sungai
semua hati2 takut member tu jatuh.padahal member tuh dok relax jerk
sedap baring2 kena usung sampai ke tapak kem.




18.tengok tu,sempat lagi ko pandang kamera yerk...nampak benar tipu tu yerk.
lepas jerk member tu berdiri dengan baiknya,semua orang dok pandang dia rasa macam nak belasah jerk.hahahha okay ini kes penganiayaan yang agak kejam!

sebenarnya lakonan ini diambil dari pengalaman fasilitator yang juga pernah terkena pekara yang sama dimana lakonan asal tersebut telah di rancang oleh kelana2 dari UPSI.kira ini kes balas dendamlah nieh dok pekena kelana junior shark rovers pulak.tapi bukan bertujuan nak aniaya,ini salah satu dari pelajaran juga,sekurang2nya kita tahu macam mana nak menghadapi situasi kecemasan macam tu.dan apa perkara yang perlu kita buat jika ia benar2 berlaku.


Beautiful_rose

5 comments:

  1. to cik biol:-
    yup mmg tinggi dn sgt cntk.air die jernih dn bersih.

    ReplyDelete
  2. I really like your articles, it was written by this blog is very good, I guess you must really like network, isn't he? Have you ever bought on the net? Click on the back, you might fall in love with products of them, see: air jordan 5 v retro ls grapes white emerald green grape ice, air jordan 13 xiii retro flints french blue university blue flint grey and air jordan 13 xiii retro black true red p ,there are many Products all in :air jordan 4 iv retro 1999 black cement grey p,and wholesale air jordan spiz nike black citron pure purple white release, air jordan 6 six rings black white red laser detailed pictures, air jordan 10 retro steels white black light steel grey varsity red pon sale.Improve the quality of Nike Jordan 6 Rings Nelly 2(white varsity red midnight navy black),nike air jordan 5 v retro black metallic silver fire red Ok, here, I believe that if you are interested, you will find yourself is true love of product, good luck!

    ReplyDelete
  3. Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

    ReplyDelete
  4. air terjun bestnya, bagaimana nak pergi lata sungai sulu?

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah