Sunday, January 31, 2010

Kisah Seram DiKolej



hai,selamat petang... tak banyak pulak entry aku minggu nieh kan.kalau minggu lepas kemain lagi lepas gian...yelah aku agak bz sekarang nieh kan.so,masa untuk berasmaradana bersama blog terpaksa di had kan.terpaksa fokus pada yang lebih penting dulu...so,petang nieh aku sebenarnya tak tahu nak update apa.idea kering kontang sebab penat mengadap kain dan mesin jahit jerk...tapi,atas permintaan mr akid,aku update gak lah sikit...

okay tadi masa aku buat blogwalking,tiba2 terbaca satu kisah seram seorang blogger nieh...bukan orang lain pun dia nieh.aku memang kenal dia nieh lama dah sejak sekolah lagi,dia member kepada adik aku ornick.dan skang sedang study kat UKM sana...dia cerita tentang pengalaman seram diganggu oleh makhluk halus semasa bermain badminton di waktu larut malam...so,berbalik kepada tejuk entry aku hari nieh,aku rasa korang dah tentu boleh agak aku nak wat entry apa kan...yup aku pun ada jugak pengalam seram semasa sekolah dulu,kat tempat kerja dan baru2 nieh juga kolej aku baru saja di landa WABAK HISTERIA.

sebenarnya nieh cerita minggu lepas...tapi aku malas nak cerita,di sebabkan idea nak update tengah tak ada,makanya aku pun buatlah entry pasal nieh...mulanya hari rabu malam,selepas perjumpaan student2 aspuri.semua balik kem dorm masing2 dalam jam 11lebih masa nieh keadaan masih normal tak ada sebarang tanda yang menyeramkan,sampai lah ke jam 12lebih...lampu dorm memang dah tutup pun semua budak2 DORM LILY (dorm aku) dah tidur kecuali aku.aku tidur agak lewat sikit coz sibuk dok baawah bantal bercakap kat hp =p lepas cakap2 aku pun tertidur tak sedar bila aku tidur entah.dan esoknya kecoh 1 kolej pasl 2,3orang histeria kat DORM MELATI.semua dorm aspuri kecoh pasal nieh,tapi dorm lily masih terpinga2 tak tau apa2.semua orang pelik,sebab dorm lily paling dekat dengan dorm melati tapi tak ada seorang pun budak2 dorm lily yang sedar pasl nieh.

dahsyat gak lah histeria malam tuh sebab dorang cakap,bunyi bising sampai DORM LAVENDER dan DORM RAFFLESIA (betul ke aku eje nieh?) boleh dengar...sedangkan dua dorm berkenaan letak jauh ditingkat 3.dan dorm lily berdepan denagn dorm melati tapi dipisahkan oleh surau...keadaan ini berterusan sampailah ke hari jumaat.ssemakin hari,semakin ramai y kena histeria last hari jumaat tu 8orang sekali kena histeris pagi tu.aku ingat just dorm aspuri je alami gangguan macam tu.tak sangka dorm aspura pun kena juga...tapi tak lah serius macam dorm aspuri.apa yang aku dengar,seorang student lelaki nampak ada "benda" atas loker die sedang bergelak ketawa dengan gembira.dan kadang2 "benda" tu menangis...sampai demamlah mamat tuh kena kacau.

tapi alhamdulillah...sekarang dah berkurangan,lepas ustaz baca2 sikit keadaan semakin stabil walaupun rasa takut tuh masih ada lagi.sejak tu,aku dah tak berani lagi nak pergi ke toilet di waktu tengah malam seorang diri (hostel) kat rumah still berani lagi lah.just kat hostel tu gerun la sikit...apa yang telah di beritahu,tempat ini (kolej) agak keras sikit dan menjadi perlabuhan dan tempat persinggahan bagi makhluk halus itu...apa2 pun aku harap aku dilindungi selalu dari gangguan tersebut.mereka juga mahkluk ALLAH cuma alam dan cara hidup mereka berlainan dengan kita.kalau kau tak kacau tempat" dia" maka dia juga tak akan kacau kau.so,kalau pergi ke tempat orang,beringat2 lah yerk...jangan tau nak seronok jerk.ini pengajaran sebab aku tengok budak2 dorm melati kemain bersuka ria sampai jam dah kol 1pagi pun masih ada lagi y bergelak ketawa tak ingat dunia......

nasib baik aku di tempatkan di dorm lily yang mana umatnya tak lah over seperti dorm2 lain tuh.kalau tak,susah gak aku nak hidup macam tuh...sana sini dok bising memekak menjerit bersuka2.dah korang bergelak2 tengah malam,tau2 jelah benda tu pun nak join sekaki dua juga.kau gelak,dia pun sekali gelak jugalah...hahhaha sharing is caring kan....... =p




Beautiful_Rose

12 comments:

  1. cinter pengalam seram nie kan rose, memg banyak sbnarnye.. akak dulu maser sek pon ader gak cenggituw.. aper yg pasti umah yg akak dok nie pon penah gak kene kacau maser memula kitorg dok umah nie.. tp sekarang ALhamdulillah.. & semoge x der lg gangguan tu..

    ReplyDelete
  2. Very interesting blog!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. kisah angker nie...berhati-hati ye

    ReplyDelete
  4. huhuhu...pesal ko bg citer nie skrg..dahlah aku tinggal sesorang
    huhuhu...:P

    ReplyDelete
  5. hah bagos honey u update gak!
    hiks3x cerita seram ek.:p
    tu la borak g sampai lewat mlm x sedar tido.hiks3x
    sharing is caring kan??
    hiks3x jd i tau u tak dpt bc komen ni sbab u da balik kan???
    hmmm xpe la....
    k nyte2!

    ReplyDelete
  6. err...basuh tangan lepas taip entri ni ye? takut2... (taknak sambung ayat)

    =)

    ReplyDelete
  7. salam kak,.,

    seram plk bace bnda2 mcm nih

    ReplyDelete
  8. standart ar org pompuan...
    hurm.. nama dorm pun macama seram je kan... ehhehehe... betulke moon dengar cerita kalau kita berhadapan dengan org hesteria jgn pakai baju hitam??

    ReplyDelete
  9. kat hostel kitaorg tym study2 dulu , org selalu terserempak minah rambut panjang berus gigi kat toilet ..tp tak guna berus, tapi pisau ..

    so ramai tak p toilet n tahan segala isi perut start tgh malam ...

    dulu ingat mmg takut > skrg rasa lucu ingat blk > seram gak aaaa ...
    huhuu

    ReplyDelete
  10. ini tidak boleh jadi, aku rasa nak kena buat entri seram juga ni. hehe..

    btw, sori sangat2 x jawab request ko pasal ajak makan2 tu. sebenarnya aku g ukm. 1 hb baru aku balik sini. so tak sempat nak online blog, len kali ko balik ajak k. cuma aku segan la nak jumpa orang comel mcm ko. huhu

    ReplyDelete
  11. Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

    ReplyDelete

kentut itu nikmatnya sama seperti makan aiskrim...sedap, bukan? jom berkentut-kentut sebelum anda di kentut kan.ayat kotor? pe de hal...hiahahahahahah